Vivo NEX 3: 5G pripojenie, vodopádový displej a 64 Mpix kamera

Očakávaný top model sa stal realitou. Čínsky výrobca uviedol na domácom trhu novinku NEX 3, ktorá ponúkne až 12 GB RAM, vysúvaciu prednú kameru, trojitý zadný fotoaparát a výkonný Snapdragon 855 Plus.

Ešte pred oficiálnym uvedením lákalo Vivo na pripravovanú novinku viacerými upútavkami, v ktorých prezrádzalo niektoré prvky hardvérovej výbavy. Napríklad 6,89'' Waterfall FulView displej s integrovanou čítačkou odtlačkov, ktorý pri pohľade z boku "preteká" cez bočné steny. Treba uznať, že to vyzerá efektne. 

Vysúvacia predná kamera sa už stáva pri niektorých výrobcoch štandardom a nechýba ani pri Vivo NEX 3. Zaujímavosťou sú virtuálne tlačidlá v bočnej stene displeja s haptickou odozvou. 

Medzi kľúčové špecifikácie patrí Snapdragon 855 Plus, až 12 GB operačná pamäť RAM, 256 GB úložisko a 4500 mAh batéria s rýchlym 44 W nabíjaním. 

Zadný trojitý fotoaparát tvorí 64 Mpix snímač s clonovým číslom f/1.7, za širokouhlým objektívom je umiestnený 13 Mpix senzor a nechýba 13 Mpix teleobjektív s 2-násobným optickým priblížením, ktorý poslúži aj na snímanie makro záberov od 2,5 cm. 

Vivo NEX 3 sa bude predávať v 4G aj 5G verzii, na výber budú dve farby: čierna a bielostrieborná. Predaj na domácom čínskom trhu štartuje 21. septembra, očakáva sa aj globálna dostupnosť. Európska cenovka 8 GB modelu sa odhaduje na približne 800 eur. 

Zdroj: vivo.com.cn

Diskusia k článku:

Začať diskusiu