O2: so službou DATAHIT si prenesiete dáta do ďalšieho mesiaca

Operátor spúšťa novú službu, vďaka ktorej si nevyčerpané dáta, aj z obnoveného balíka, bezplatne prenesiete do ďalšieho mesiaca. Neprídete tak ani o jeden megabajt.

O2 prináša od utorka novú službu DATAHIT, ktorá umožňuje zákazníkom využiť nespotrebované dáta v ďalšom mesiaci, ale aj automaticky obnoviť dáta po prečerpaní objemu objemu balíčka.

V prípade, ak so službou DATAHIT neminiete celý objem predplatených dát, prenesiete si ich do ďalšieho mesiaca. Prenesené dáta sa v nasledujúcom mesiaci spotrebúvajú ako prvé. V prípade dočerpania objemu sa dáta automaticky obnovia (limit troch automatických obnov). Môžete si tak kľudne obnovit dáta za 3 eurá aj pár dní pred koncom fakturačného obdobia. Doteraz ste o nevyčerpané obnovené dáta prišli. Odteraz sa vám prenesú, takže ich využijete v budúcom mesiaci.

Príklad: Máte 1 GB balík dát, ktorý ste vyčerpali, obnovíte si za tri eurá balík s novým objemom 1 GB dát, vyčerpáte 600 MB a zvyšných 400 MB sa vám prenesie do ďalšieho mesiaca. Bez služby DATAHIT o tých 400 MB prídete. Služba je bezplatná, cena za obnovu dátových balíkov sa nezmenila. Ostáva 3 eurá.

Aktivujete si ju napríklad cez skrátené číslo 99222 v tvare DATAHIT A. Na deaktiváciu použite tvar DATAHIT D na rovnaké číslo. Tvárou novej služby je Meky Žbirka a spúšťa sa od zajta 5. apríla 2016.

O2 sa s novinármi podelilo aj o niekoľko zaujímavých štatistík z používania dát. Priemerná spotreba dát je 613 MB, pričom používatelia iOS majú 1,6-krát vyššiu spotrebu než používatelia andridov. Dáta však ani zďaleka nevyužívajú všetci zákazníci, len necelá polovica z nich, presnejšie 45 %. Z toho 80 % zákazníkov ani nedočerpá svoj dátový balík, naopak 40 % zákazníkov, ktorí dáta vyčerpajú si ho aj obnovia.

Služba DATAHIT je už automaticky prítomná v nových aktiváciách dátových balíčkov. Aktivácia i deaktivácia je možná nielen cez SMS-ku, ale aj cez všetky ostatné kanály: predajne, infolinka, webového portálu Moje O2, mobilná aplikácia Moje O2.

Diskusia k článku:

Brano 04.04.2016 - 13:34

chapem to spravne? Mam pausal povedzme Zlaty, kde mam 2 GB dat, vycerpam povedzme 100 MB, cize nasledujuci mesiac buem mat 2GB + 1,9 GB, cize 3,9 GB ? Je mozne preniest aj uz raz prenesene data? do akej vysky ?

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne04.04.2016 - 14:02 Trvalý odkaz

To by zaujimalo aj mna. Ale aj tak dobra sprava, este by mohli datove balicky zlacniet :/

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease04.04.2016 - 14:14 Trvalý odkaz

Prenos dát je iba do nasledujúceho mesiaca. Súčasťou služby je AUTOMATICKÁ obnova dát za 3€ po prečerpaní.

Lenka Ivančíková04.04.2016 - 14:20 Trvalý odkaz

Lamah, chapes to spravne, a uz raz prenesene data sa nedaju preniest este raz.

nobody04.04.2016 - 18:14 Trvalý odkaz

Tie obrázky v článku musia byť v takej veľkosti? Nedali by sa dať ešte väčšie? Nech už sa to vôbec nedá čítať?

Celá diskusia 18 príspevkov