Poradňa: Ako dostať fotografie z OneDrive do galérie v Androide?

Prechod na nový operačný systém prináša aj problémy. Ako mať pekne pokope všetky nové aj staré fotografie?

Náš víkendový seriál má slúžiť priamo našim čitateľom. Ak aj vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Jeden náš čitateľ rieši problém s novým operačným systémom: "Potreboval by som poradiť. Prešiel som z Windows Phone na Android (Samsung Galaxy S8+) a neviem si dať rady s aplikáciou Galéria. Chcem, aby sa v nej zobrazovali fotky z telefónu a takisto aj z priečinka OneDrive, tak ako sa to dalo v mobile s Windowsom.

Prípadne mi skúste poradiť nejakú inú aplikáciu, ktorá to dokáže. Nechce sa mi hľadať metódou pokus omyl medzi stovkami aplikácií v obchode a zahltiť si tak zbytočne telefón. Je mi jedno, ako bude rozhranie aplikácie vyzerať, len aby bola funkčná a použiteľná a mal som fotky pekne pokope bez toho, aby som musel sa prepínať medzi priečinkami v aplikácii hore dole, keď niečo hľadám alebo presúvať 20 GB fotiek z OneDrivu na Samsung Cloud. Ďakujem za každú radu."

Galéria v grafickom rozhraní Samsung Experience je naozaj pomerne jednoduchá a ak vynecháme možnosť pripojiť do nej účet Samsung Cloud, veľa toho neponúka. V Google Play teda musíme nájsť prehliadač obrázkov, ktorý podporuje pripojenie OneDrive.

To dokáže napríklad náš obľúbený QuickPic. Stačí vyrolovať menu naľavo a kliknúť na OneDrive, kam sa prihlásite vaším kontom od Microsoftu.

Fotografie z OneDrive sa potom zobrazia v samostatnom priečinku, do ktorého môžete kedykoľvek pohodlne vstúpiť cez rýchlu aplikáciu. Náš čitateľ by zrejme chcel, aby boli staršie fotky z jeho windowsfónu, ktoré na OneDrive má, zlúčené s novými zábermi zachytenými Galaxy S8+ na jednej posúvateľnej ploche.

QuickPic žiadny takýto virtuálny priečinok "Všetko" nemá. Bohužiaľ, nevieme ani o alternatíve, ktorá by niečo podobné ponúkala. No priečinok OneDrive si v QuickPic môžete pridať aspoň priamo na plochu, odkiaľ bude bleskovo dostupný.

Odporúčame tiež naďalej využívať OneDrive na zálohovanie všetkých fotografií. Nové snímky z Androidu tak budú automaticky pribúdať k tým starším a ak ich budete chcieť vidieť pekne pokope, namiesto vnútorného úložiska svojho mobilu môžete prehliadať rovno cloudový priečinok OneDrive. Či už v natívnej aplikácii od Microsoftu, alebo práve v QuickPicu.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu