Takto fotí Samsung Galaxy A7 (2018)

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Samsung Galaxy A7 (2018) s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

zadný fotoaparát (26 mm ekv.):

24 Mpix (4:3) / 18 Mpix (16:9) / 16 Mpix (19:9), clona f/1.7, video Full HD, AF

pomocný fotoaparát:

5 Mpix, pre rozostrovanie pozadia

širokouhlý fotoaparát (12 mm ekv.):

8 Mpix (4:3) / 6 Mpix (16:9) / 5 Mpix (19:9), clona f/2.4, 120° záber, FF

predný fotoaparát:

24 Mpix (4:3) / 18 Mpix (16:9) / 16 Mpix (19:9), LED blesk, clona f/2.0, video Full HD, FF

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Samsung Galaxy A7 (2018).

Krátky komentár:

Rýchle spustenie dvojitým stlačením vypínača určite oceníte. Je to typický spôsob pre vytváranie momentiek na Samsungoch. Prostredie fotoaparátu už dobre poznáme z ostatných nových Samsungov. V polohe naležato máte na palci pravej ruky poruke spúšť snímania fotografií, druhú spúšť pre okamžitý záznam videa a vstup do posledných záberov. Hneď vedľa nájdete päť skratiek pre nastavenia, prepnutie na pomer strán 19:9, ovládanie blesku, farebné filtre a prednú kameru. Na tú prepnete aj ťahom prsta po displeji doľava alebo doprava. V druhom smere (ideálne doprava / doľava v polohe na výšku) meníte režimy fotoaparátu. Keď na názve režimu podržíte prst, môžete si ich preskupiť a povypínať tie, ktoré nepoužívate. V nastaveniach nechýba prepnutie na pomer strán 16:9 alebo 19:9, odporúčam vám tiež zapnúť mriežku.

Veľkou atrakciou je širokouhlý fotoaparát. Už pár rokov tvrdím, že širokouhlý fotoaparát je oveľa využiteľnejší než približujúci. Vy môžete mať, samozrejme, iný názor. Tento je natvrdo zaostrený asi od pol metra po nekonečno, najostrejšie objekty sa nám zdajú vo vzdialenosti od jedného do troch metrov.

Ukážku záznamu Full HD videa prednou a zadnou kamerou nájdete na konci článku.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Začať diskusiu