Orange: 42 Mbps vo všetkých krajských mestách

Orange ponúka maximálnu teoretickú rýchlosť na úrovni 42 Mbps už vo všetkých krajských mestách Slovenska. V súčasnosti poskytuje túto rýchlosť už pre takmer 50 % populácie.

Nedávno Orange ukončil výmenou technológie na GSM vysielači vo Veľkých Vozokanoch kompletnú výmenu 2G rádiovej technológie, ktorú začal realizovať na jar 2011. Modernizácia siete zahŕňala kompletnú výmenu takmer dvoch tisícov základňových staníc druhej generácie.

Prečítajte si: Orange: modernizácia siete ukončená (5. 10. 2012)

Popri rozširovaní kapacity a pokrytia siete nasadil Orange postupne aj technológiu Dual Carrier, ktorá umožňuje zvýšiť maximálnu teoretickú rýchlosť sťahovania dát až do výšky 42 Mbps. Táto technológia je momentálne rozšírená na všetkých 3G základňových staniciach v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach, Nitre, Prešove, Trenčíne, Trnave a Žiline.

Okrem krajských miest má Orange nasadenú túto technológiu ešte v ďalších takmer 300 lokalitách. Zároveň na všetkých takýchto 3G základňových staniciach zvýšil Orange aj rýchlosť odosielania dát až do teoretického maxima 5,8 Mbps.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

huje© 11.10.2012 - 13:58

už tradične - PALEC HORE

Celá diskusia 2 príspevky