Orange: v Chorvátsku za 12 centov už od júna

Chystáte sa na dovolenku do Chorvátska už v júni? Máme pre vás dobrú správu: operátor prináša vylepšené roamingové balíky, s ktorými môžu zákazníci Orangeu od 30. mája komunikovať za domáce ceny už aj v Chorvátsku.

Chorvátsko sa 1. júla 2013 stane členom Európskej únie, vďaka čomu budú môcť aj zákazníci zo Slovenska telefonovať v roamingu za takzvanú eurotarifu, čo znamená volať na Slovensko za 0,288 eur, prenášať dáta za 0,54 eur za MB, SMS-kovať za 0,096 eur a prijímať hovory za 0,084 eur.

Orange zvýhodní volania z Chorvátska s mesačným predstihom a zaradí ho od 30. mája do dvoch roamingových balíkov Moja Európa a Môj Svet. Zákazníci Orangeu, ktorí si jeden z týchto balíkov aktivujú, tak na volaniach z Chorvátska oproti súčasným cenám ušetria (od 30. mája) až do 92 % a dáta získajú až o 97 % lacnejšie.

Za volania, SMS-ky a dáta v Chorvátsku zaplatia jednotnú cenu 0,12 eur za minútu hovoru, SMS-ku či megabajt dát.

Od rovnakého dátumu zvyšuje Orange poistné krytie cestovného poistenia, ktoré je ako benefit automaticky zahrnuté v roamingových balíkoch. Pre balík Moja Európa až na 40 000 eur a pre balík Môj Svet na 100 000 eur.

Roamingové balíky fungujú na jednoduchom princípe: za určený mesačný poplatok umožňujú volať, esemeskovať, pripadne prenášať dáta v roamingu za domáce ceny, teda 12 centov za minútu hovoru, SMS-ku alebo 1 MB. Zákazníci si môžu vybrať európsku alebo svetovú verziu balíka.

S balíkom Moja Európa môžu za mesačný poplatok 2,99 € volať a posielať správy vo všetkých krajinách Európskej únie, v Švajčiarsku, Islande, Nórsku, Lichtenštajnsku a od 30. mája aj v Chorvátsku za 12 centov.

S roamingovou ponukou Môj Svet získajú v mesačnom poplatku 4,99 € okrem ceny 12 centov za minútu, SMS správu a MB dát v rámci EÚ výhodnejšiu komunikáciu aj vo vybraných krajinách sveta, v ktorých môžu volať, prijímať hovory a posielať SMS-ky za 50 centov za minútu, SMS, resp. 1 MB.

Orange prináša aj nové, ešte bohatšie balíčky, ktoré oproti svojim základným verziám obsahujú aj desiatky minút prichádzajúcich hovorov a okrem hovorov a SMS správ zvýhodňujú aj dátovú komunikáciu.

S novým balíkom Moja Európa plus získajú zákazníci všetky výhody balíka Moja Európa a navyše aj 30 voľných prichádzajúcich minút a mobilné dáta za 12 centov za MB. Po prečerpaní voľných minút zaplatia za minútu prichádzajúceho hovoru 12 centov.

S roamingovým balíkom Môj Svet plus získajú zákazníci okrem výhod balíka Môj Svet aj 60 voľných prichádzajúcich minút z krajín Európskej únie, Švajčiarska, Chorvátska a vybraných krajín sveta.

Prehľad jednotlivých roamingových balíkov Orange prináša nasledovná tabuľka:

Orange roamingové balíkyZoznam vybraných krajín, kde platí ponuka Môj Svet a Môj Svet plus

Členské štáty Európskej únie + Island, Nórsko, Lichtenštajnsko, Švajčiarsko, Chorvátsko,

Čierna Hora, Srbsko, Rusko, Ukrajina, Bielorusko, Moldavsko, Turecko, Macedónsko, Kanada, Karibik, Dominikánska republika, Trinidad a Tobago, Spojené arabské emiráty, Izrael, Hong Kong, Čína, Austrália a externé územia, Thajsko, Nový Zéland, Egypt, Kanada, Juhoafrická republika, Panama, Brazília, Guyana, Jordánsko, Senegal, Mali, Guinea, Pobrežie Slonoviny, Kamerun, Rovníková Guinea, Guinea-Bissau, Keňa, Uganda, Madagaskar, Botswana, USA, Anguilla, Antigua and Barbuda, Barbados, Britské Panenské ostrovy, Kajmanie ostrovy, Dominika, Grenada, Montserrat, Svätý Krištof a Nevis, Sv. Lucia, Sv. Vincent a Grenadiny, Ostrovy Turks a Caicos, Antily, Jamajka, Portorik, Stredná Afrika, Niger.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

huje® 22.05.2013 - 20:59

Pre človeka, ktorý sa z dovolenky nepotrebuje vybavovať siahodlhými hovormi je podľa mňa výhodnejšia bežná Eurotarifa (aj tie prichádzajúce hovory sú výrazne lacnejšie ako 12 centov za minútu od Orange). Iste sa však nájdu aj takí, ktorým táto ponuka učaruje.

funboy22.05.2013 - 21:44 Trvalý odkaz

ako vždy, bez mesačného poplatku to "prosto" nejde :-)

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease22.05.2013 - 22:30 Trvalý odkaz

Iba doplnim podstatné:
V bežnej eurotarife stojí minúta prijateho hovoru 8,4 centa (vs 12)
Sms 9,6 centa (tuna 12)
10 odchádzajúcich minút bežne 2,88€ - moja európa 4,19€ - respektíve za tú sumu 14 a pol minúty.

A ešte pozor v zakladnom balíku nie je 12c/MB

*Samozrejme ako v článku, počítané s cenami od 1. Jula

petris23.05.2013 - 20:51 Trvalý odkaz

za mna urcite ziadny roamingovy balik nie.

Celá diskusia 5 príspevkov