Tatra banka vydala novú verziu aplikácie pre Android a iOS

Mobilná aplikácia prešla kompletným redizajnom, priniesla množstvo nových funkcií a je prispôsobená aj pre korektné zobrazenie na tabletoch. Najvýraznejšou novinkou je Spending report, známy z desktopovej verzie.

Na dnešnom novinárskom stretnutí so zástupcami Tatra banky sme sa dozvedeli niekoľko zaujímavých čísel. Mobilnú aplikáciu aktuálne používa vyše 180 000 klientov, ktorých vek je od 27 do 41 rokov. Z toho 61 % sú muži a 39 % ženy. Zvyčajne uskutočnia päť transakcií za mesiac s priemernou výškou 250 eur. Pri pohľade na podiel jednotlivých platforiem sme sa žiadneho prekvapenia nedočkali. Android používa 69 % klientov, iOS 29 % a 2 % používateľov pristupujú do aplikácie z telefónu s Windows Phone.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Tatra banka 2.0 má vynovené prostredie, aj keď stále prevládajú tmavé farby. Prináša nové funkcionality a používateľsky prívetivú navigáciu v menu, ktoré je prístupné cez kontextovú ikonu v ľavej hornej časti obrazovky. V novej verzii je zapracované množstvo klientských podnetov. Na testovaní beta verzie sa podieľalo 200 klientov.

Hlavná obrazovka pozostáva z tzv. widgetov najčastejšie používaných produktov a služieb. Kliknutím na widget sa dostanete k detailom ponuky či produktu. Napríklad cez widget Účty sa dostanete k ďalším informáciám o pohyboch, platbách, výberoch z bankomatov a podobne. Možnosti a widgety sa budú v ďalších aktualuzáciách rozširovať.

Aktivácia aplikácie v mobile je zjednodušená, stačí mať v tom istom zariadení stiahnuté aplikácia Čítačka a Tatra banka. Softvér dokáže bežať na pozadí po dobu maximálne dvoch minút. Počas tejto doby môžete z aplikácie vyjsť a opätovne sa do nej vrátiť bez nutnosti nového prihlasovania.

Zoznam pobočiek a bankomatov je vylepšený o možnosť nechať sa na hľadané miesto navigovať. Navigácia beží online, na jej použitie potrebujete mať dátové pripojenie. Pre 80 % klientov by to však nemal byť problém, keďže podľa štatistík Tatra banky je viac než trištvrtina klientov online.

Zmenou prešiel aj Kurzový lístok, nájdete tu vývoj kurzov, grafy a menovú kalkulačku. V novej verzii aplikácie pribudol aj používateľmi žiadaný Spending report, ktorý prináša 90 % funkčnosti známej z desktopovej verzie. Zahŕňa interaktívny graf s výdavkovými kategóriami, prehľad príjmov a výdavkov, správu kategórií, nastavenie rozpočtu i zaradenie produktov do Spending reportu.

Nová verzia s číselným označením 2.0 by mala byť oficiálne dostupná ako aktualizácia v Google Play a App Store od stredy 11. 2. 2015, možno sa v niektorom z obchodov objaví už dnes večer. Používatelia zariadení s Windows Phone si budú musieť zatiaľ počkať.

Kto by mal s inštaláciou alebo s prevádzkou aplikácie problém, môže sa obrátiť na ktoréhokoľvek zamestnanca na akejkoľvek pobočke na Slovensku.

Diskusia k článku:

Ivan Varmeda 10.02.2015 - 16:51

A o blackberry ziadna zmienka hoc mam stale najnovsiu verziu aplikacie, teda okrem tejto zatial.

Lenka Ivančíková10.02.2015 - 17:52 Trvalý odkaz

BB je na tom podobne ako WP. zatial je nova verzia iba na Android a iOS. Cas ukaze, ci ju prinesu aj na ine platformy.

Ivan Varmeda10.02.2015 - 18:08 Trvalý odkaz

i ked neviem,ono ta aplikacia na BB je iba port z androidu, nie je nativna bb10.

Lenka Ivančíková10.02.2015 - 18:19 Trvalý odkaz

ano, to je pravda,

Ivan Varmeda17.02.2015 - 23:58 Trvalý odkaz

Blackberry uz ma aktualizaciu na BB 10 takze je to v cajku :)

Celá diskusia 5 príspevkov