Poradňa: hľadáme smartfón s najlepším fotoaparátom

  • Scotty 07.01.2017 - 12:28

    Sam by som si nevedel vybrat vitaza na zaklade fotiek ... no najlepsi univerzal mi pride s7/s7 edge ktory ma slusne fotky v noci dobre video a ako vsetci ostatni za dobrych svetelnych podmienok tak isto pekne fotky aj ked trosku presaturovane ...ale aj tak na fotenie momentiek a zaberov na socialne siete urcite nesklame ziadny z vybranych adeptov

  • ondrakomous07.01.2017 - 17:02 Trvalý odkaz

    top modely jsou plusminus stejny hardwarove, lisi se to nastavenim softwaru, celkem podrobne se ted mobilnimu foceni venuje ondrejneff na strankach digineff, ted naposledy pridaval p9 od huawei, hodne dela prevod z rawu. apple to v zakladu defaultne neumi, lze tak fotit jenom pomoci nejake instalovane apk treti strany a neni to zadna hitparada. napriklad zminovany huawei p9 raw umi v zakladu a prave na digineffu jde videt, co se z toho potom da vytriskat. apple podle me do budoucna musi pridat manualni rezim, treba sony, huawei maji dneska vychytany manualni rezimy. s cistou automatikou toho moc ovlivnovat nemuzes.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne07.01.2017 - 17:53 Trvalý odkaz

    Presne. Mňa dosť sklamala podpora camera2api, nová zbierka knižníc Androidu pre manuálne ovládanie. S7 nefungoval keď som ho mal, tým pádom žiadna aplikácia okrem vstavanej mi nedáva možnosť nejak snímač využiť. Čo je škoda, lebo LG G4 s aplikáciou ProShot fotila krajinky vskutku pekne. To isté Oneplus, ak chcem manuálne nastaviť čas uzávierky, nefunguje. Iba keď vypnem camera2api, čo už vlastne ani nemá zmysel.

    Ktovie ako s tým fotí Pixel. Škoda že sú také drahé a relatívne nedostupne. Alza ich má, ale uff za také peniaze iba ajfon...

    ondrakomous07.01.2017 - 18:56 Trvalý odkaz

    pixel jsem jeste nevidel v obchode, nexus 5x fotil perfektne, huawei p9 jeste lepsi hlavne v noci, manualni rezim vynikajici, dualni kamera je proste mocna. iphone 7 jsem nemel moznost zkouset, moc tomu neverim, po zkusenostech s SE, hlavne ip7 je neuveritelne predrazeny stejne jak pixel. z hlediska fotaku nejvetsi evoluce byla fakt u huawei p9 a honor8, ackoliv vsechno ostatni je strasne cheap, tak ty dualni kamery maji neco do sebe, je to budoucnost, apple to jenom tupe okopcil na iphonu 7plus, jenze to uz tady bylo rozebirany. ze nezvolil dobry snimace a svetelnosti, ohniska, cekam ze mensi iphone 8 bude mit dualni kameru. zajimalo by me LG G5, ale zase si nedokazu predstavit, ze bych to pouzival nejak dlouhodobe.

    Karol07.01.2017 - 23:06 Trvalý odkaz

    A kedy bude ten iPhone 8 s dualnou kamerou?...čítal som niekde,že až niekedy v septembri 2017...

    ondrakomous07.01.2017 - 23:25 Trvalý odkaz

    applu se nedari, treba je chudoba prinuti predstavit neco novyho malyho predcasne, obvykle predstaveni byva nekdy na podzim, kazdopadne to bude rok dualnich fotaku a bezrameckovych displayu.

    Tibor08.01.2017 - 13:18 Trvalý odkaz

    Tak ja zase pre zmenu nesuhlasim s tou skepsou ohladom Iphone 7 plus. Pre mna je to totiz najuniverzalnejsi aparat, aky mozem mat poruke. Cez den aj v noci fotky so zakladnym snimacom vyborne, na 60fps full hd video tiez nedam dopustit, obcas cez den vyuzijem aj 2xzoom ale hlavne - nebyt moznosti portretov, tak mam ovela menej super momentiek s rozmyzanym pozadim. Mozeme sa dlho bavit o technickej nedokonalosti, ale na prvy pohlad a pri dobrej kompozicii zaberu je ta fotka atmosferou uplne inde, ako klasicky zaber...

    ondrakomous08.01.2017 - 18:36 Trvalý odkaz

    iphone pouziva snimace a optiky od sony, oni samotni nic nevymysli, huawei je co se tyka foceni o dva parniky napred, kdybych to sam nezkousel, tak tomu neverim, proste vsazi na "svoje veci", to stejny treba samsung, ti do toho montuji sony jenom protoze nestihaji pokryt celou vyrobu, ale isocelly jsou vyborny. kazda prumerna china ma identicky snimace a optiku jako iphone, telefon, ktery stoji o 200-300% navic, ale ten rozdil neni vubec videt. vyzkousejte si nekdy honor 8, huawei 9 o kolik foti lepe jak iphony, tam se navic da pracovat i s expozicema, iso, vsechno funguje jak ma, apple navic zmrsil automatiku, uz to neni jak driv, coz psal presne wayne. nerikam, ze to je vylozene spatny, spis uplne prumerny a to je nejvic smutny s ohledem na cenu. mrknete se na digineff do referencnich fotek vyfocenych v clanku huawei p9 podruhe, jsou tam fotky ISO 1600, 3200 tam je nulovy sum, iphone sumi neuveritelne uz na iso 800, nepomuze ani prevod z RAW. po pravde nevim, co se u applu zmenilo od modelu iphone 5s-7, kdyby si clovek udelal praci, tak zjisti, ze ty rozdily jsou neuveritelne maly, navic i tady na fony sk v recenzi bylo srovnani 6s-7 a 6s v nekterych situacich fotila lepe.

    Matus09.01.2017 - 09:42 Trvalý odkaz

    Da sa porovnat co sa tyka fotaku Xiaomi 4s s Huawei P9 lite ci P9 je uplne ina trieda? Dakujem

    ondrakomous09.01.2017 - 10:51 Trvalý odkaz

    vubec nevim, jak foti midrange od huawei, nezkousel jsem to, mel jsem chvili velkou p9, ta fotila perfektne, aby ne za takovy prachy. co se tyka xiaomi, tak je podle me lepsi koupit mi5, ktery je srovnatelny cenove s mi4s, mi5 fotila hodne dobre, ale myslim, ze tady je nejaky odbornik na xiaomi, ten ti poradi, podle me xiaomi bude fotit lepe ve stredni tride jak huawei, soudim podle recenzi. huawei je ve stredni tride celkove naslaplej, ale nekde se proste setrit musi. jedina vyjimka ve stredni tride, kde se nesetrilo je samsung a5-2016, zbytek bude vzdycky o nejakym kompromisu, ale pokud chces dobre fotici cinsky mobil, tak si kup one plus, rozhodne se vyplati priplatit.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne09.01.2017 - 12:19 Trvalý odkaz

    P8 lite foti slusne. len velmi pomaly ostri, 2-3s kym zaostri a to iba staticka scena. Ale uz ked zaostri je to celkom fajn.

    Tomas09.01.2017 - 13:31 Trvalý odkaz

    S6 (edge) foti aj dnes este stale slusne, ale oproti S7 a inym vlajkovym lodiam uz zaostava, hlavne pri horsom svetle. Vravim ako majitel s6 edge plus...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne09.01.2017 - 13:56 Trvalý odkaz

    Praveze, 16MPx 16:9 mi šmakuje viac ako 4:3 12MPx... Megapixely dobre fotky nerobia, ale je rozdiel, ci detaily na fotke vyraba optika, alebo umele zvyraznovanie hran... Zrejme vec vkusu.

    ondrakomous09.01.2017 - 14:19 Trvalý odkaz

    v tom bych si dovolil nesouhlasit novy snimace s 20mpx vejs od sony jsou podstatne lepsi jak snimace starsi 16,12mpx, subjektivne mi napr xperia x prijde daleko lepsi jak iphone 6s, v tom s merrickem souhlasim, ze s6 je zastarala.