Slovenský Marketplace po maďarsky?

Čitateľ Jaroslav nás informoval o probléme, ktorý majú používatelia smartfónov Nokia s operačným systémom Windows Phone. Mobilná verzia slovenského obchodu s aplikáciami za začala zobrazovať v maďarskom jazyku a z ponuky sa vytratili aj bonusový softvér Nokia Collection.

Problém s prehodením lokalizácie do iného jazyka hlásia nielen používatelia zo Slovenska, ale aj iných krajín, napríklad Estónska alebo Rumunska.

Zvláštne správanie obchodu sa začalo, podľa ohlasov, objavovať 2. decembra 2012. Bez zásahu majiteľa telefónu sa zmenil jazyk v Marketplace a zmizla kolekcia bonusových Nokia aplikácií. Niektorí používatelia sa dokonca stretli aj s viacerými jazykmi, ktoré sa im samé menili.

Na stránke podpory Microsoftu sa firma k problému zatiaľ nevyjadrila. Nevieme tak, či je chyba na strane Microsoftu alebo Nokie. Riešením nie je ani obnova továrenských nastavení.

Stretli ste sa aj vy s podobným problémom? Budeme radi, keď sa podelíte o svoje poznatky v diskusii pod článkom. Stanovisko Nokie aktuálne zisťujeme.

Doplnené 13. 12. 22:15

Podľa posledných zistení je problém na strane Microsoftu nie Nokie. Dokonca je možné, že chybná lokalizácia sa vyskytuje aj na iných značkách smartfónov, nie len na Nokiích. Aj to iba niektorých.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

Jan Jung 13.12.2012 - 15:21

to mame za to, ze sme chceli ist "do tankoch na Budapest" :D

hoggar13.12.2012 - 15:43 Trvalý odkaz

... nokia plače,že stráca prvenstvá,ktoré jej roky patrili,ale nepozerá na to,že prečo vlastne to tak jej.nemyslím si že je to prechodom na win phone,podľa mňa je to najlepší systém aký som kedy mal a nebolo ich málo... . problém je prístup nokie k užívatelom a niežeby som bol šovinista,ale toto pomaďarčenie je v mojom prípade posledný klinec do truhly tejto spoločnosti... . lumia 800 je moj posledný nokia-telefón... radšej prejdem na ten zlodejský android... .

Me_Gusta13.12.2012 - 16:07 Trvalý odkaz

jedným slovom HANBA! Keby vidím vo svojom mobile niečo po maďarsky, tak ho hodím ihneď do krbu. Našťastie mne sa hádam také niečo nestane ... prečo asi? :)

Matúš Riško13.12.2012 - 16:38 Trvalý odkaz

Nokia Lumia 820 - slovencina

hellraiser0413.12.2012 - 16:42 Trvalý odkaz

hoggar: by ma zaujimalo prečo ten privlastok "zlodejsky" android

Celá diskusia 24 príspevkov