Prekladač Google vizuálne prekladá už aj do slovenčiny

Google prekladač pre mobilné zariadenia pomáha pomocou fotoaparátu preložiť písaný text priamo pred vašimi očam. Menu v reštaurácii napísané v cudzom jazyku alebo aj oznamy na stenách sa pre vás stanú zrozumiteľné. Podporuje totiž už aj slovenčinu.

Funkcia okamžitého vizuálneho prekladu doteraz fungovala v šiestich svetových jazykoch v kombinácii s angličtinou, pričom od konca júla je možné s angličtinou kombinovať ďalších dvadsať jazykov, medzi ktorými nechýba slovenčina.

Určite poteší, že prekladač nepotrebuje ani prístup na internet, stačí si stiahnuť jazykový balíček vybraného jazyka (veľkosť každého balíčka je približne 2 MB).

A ako to funguje? Spustíte aplikáciu Prekladač, nastavíte si požadovaný jazyk, ťuknete na ikonu fotoaparátu a namierite mobilné zariadenie s Androidom alebo iOS na text, ktorý chcete preložiť. Priamo na displeji vidíte v reálnom čase jeho preloženú verziu. Funguje to naozaj perfektne.

Prekladač si stiahnete z Google Play alebo App Store.

Google neustále vylepšuje preklady za každodennej podpory komunity používateľov. K dnešnému dňu Prekladač aktualizoval preklady o stovky miliónov slov a fráz vďaka miliónom jazykových nadšencov, ktorí takto vylepšili už vyše 90 rôznych jazykových kombinácií. Ktoré slová patria medzi najprekladanejšie?

Najprekladanejšie slová ZO slovenčiny (do všetkých jazykov)

1. ahoj

2. ďakujem

3. ako sa máš

4. nie

5. dobrý deň

6. áno

7. nerozumiem

8. dobre

9. ako

10. neviem

Najprekladanejšie slová DO slovenčiny (zo všetkých jazykov)

1. hello (ahoj / z angličtiny)

2. how are you (ako sa máš / z angličtiny)

3. thank you (ďakujem / z angličtiny)

4. I love you (milujem ťa / z angličtiny)

5. awesome (úžasné / z angličtiny)

6. hola (ahoj / zo španielčiny)

7. te amo (milujem ťa / zo španielčiny)

8. what (čo / z angličtiny)

9. كيف حالك (ako sa máš / z arabčiny)

10. مرحبا (ahoj / z arabčiny)

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu