Peter Sagan používa iPhone 6, no s technológiami nie je kamarát

Peter Sagan je fenomén, ktorý nielen v posledných týždňoch, hýbe Slovenskom. Na dnešnej tlačovke Telekomu, ktorá sa konala na bratislavskej Magio Pláži, odpovedal na rôzne novinárske otázky. Nás samozrejme zaujímal jeho vzťah k technológiám.

Preto sme sa ho opýtali, aký telefón aktuálne používa a či mu pri tréningoch pomáha niektorá mobilná aplikácia. Peťo je pohodový chalan a na všetky otázky odpovedal poctivo, s úsmevom a humorom jemu vlastným.

Ako sám povedal, dnešná doba je veľmi rýchla a aj vývoj technológií a nových produktov je taký rýchly, že sa to len ťažko dá všetko sledovať. Keďže veľa času trávi na bicykli, nemá k moderným technológiám blízko. Dokonca si ani nevedel spomenúť, aký model telefonu práve používa. Či má iPhone 5S alebo novšiu šestku. Až keď ho vytiahol z vrecka potvrdil, že telefón, ktorý dostal od svojho sponzora Telekom, je Apple iPhone 6.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Kriticky sa pozerá na dnešnú dobu aj z pohľadu presýtenia mladých ľudí technikou. Všimol si, že už malé deti dostávajú do rúk tablety alebo telefóny, aby sa “pohrali” a dali pokoj rodičom. A namiesto toho, aby išli von, sedia doma za počítačom. V tomto dávame Petrovi Saganovi za pravdu. Kedysi sme síce nemali mobil, tablet či počtač, ale trávili sme čas s priateľmi vonku, na vzduchu a v pohybe.

Koľko detí dnes vidíte na sídliskách sa bicyklovať? Minimum. Aj kvôli množstvu áut je to nebezpečné. Doba sa rýchlo mení, a tak napriek tomu, že Peter je mladý, s nostalgiou spomína na časy, kedy bol preňho každodenný pohyb vonku s kamarátmi samozrejmosťou.

Určite ste si všimli, ža ako poctu Petrovým výkonom na najprestížnejších svetových pretekoch Tour de France vymenil Telekom na jeden týždeň svoju korporátnu ružovú farbu a zahalil sa do zelenej. Pre Petrových fanúšikov pripravil špeciálnu android aplikáciu S4GAN Emoji.

My za našu redakciu Petrovi Saganovi želáme veľa ďalších úspechov, a aby mu jeho dobrá nálada a zmysel pre humor vydržali čo najdlhšie.

Diskusia k článku:

rtg 07.08.2015 - 02:13

keby mu dali nejaku klasicku tlacitkovu Nokiu, zrejme by ani nepostrehol rozdiel :)

Manobb07.08.2015 - 10:38 Trvalý odkaz

"My za našu redakciu Petrovi Saganovi želáme veľa ďalších úspechov, a aby mu jeho dobrá nálada a zmysel pre humor vydržali čo najdlhšie."

... pekný článok a milý a ľudský záver článku. ;-)

Lumiak62508.08.2015 - 15:02 Trvalý odkaz

SAGAN by podľa reklám neoprel bike o pomaľšiu sieť ako je 4G Telekomu. Nevie aký mobil má vo vrecku a s technológiami si nerozumie. Potom svoje meno zapredal ani nevie o tom nič. To je akoby najtučnejší človek sveta robil reklamu na bike a nevedel by na ten bike sadnúť.

patkele14.08.2015 - 11:46 Trvalý odkaz

"používa iPhone 6, no s technológiami nie je kamarát" .... ved to sa ani tak velmi nevylucuje

Celá diskusia 5 príspevkov