Hodinky Huawei Watch prídu aj na Slovensko. Poznáme cenu

Inteligentné hodinky s klasickým dizajnom, 1,4-palcovým okrúhlym ciferníkom, OS Android Wear a snímačom tepovej frekvencie budú dostupné aj na našom trhu.

S hodinkami Smart Watch sme sa prvýkrát stretli na barcelonskej výstave MWC 2015. Po pol roku ich Huawei uvádza na celosvetový trh. Predávať sa budú vo vyše 20-tich krajinách, vrátane Slovenska.

ikona

Základné info: Huawei WatchVeľmi elegantné hodinky z nerezovej ocele a priemerom 42 milimetrov ponúknu 1,4'' AMOLED displej, operačný systém Android Wear a snímač tepovej frekvencie. Na výber budú kovové alebo kožené remienky.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Inteligentné hodinky Huawei Watch bežia na rozhraní Android Wear a upozornia na prichádzajúce hovory, textové správy alebo e-maily. Praktická je taktiež funkcia pre vyhľadávanie strateného telefónu. Vďaka poslednej verzii rozhrania Google Android Wear sú Huawei Watch vhodné rovnako tak pre používateľov s OS Android, ako aj majiteľov telefónov so systémom iOS.

ikona

Hodinky s Android Wear už budú fungovať aj s iPhonomGoogle chce inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear rozšíriť aj medzi majiteľov iPhonov. S iOS však zatiaľ spárujete iba LG Watch Urbane a novšie, aktuálne modely pravdepodobne podporované nebudú.

Ciferník dosahuje priemer 42 mm, teda tradičnej veľkosti bežných náramkových hodiniek. Hodinky budú k dispozícii v rôznych spracovaniach vo farbe ružového zlata, nerezovej a čiernej oceli, rovnako ako s rôznymi podobami ciferníkov vo variantoch luxusný, business, pre ženy, moderný a simplistický. Ponuka 22 mm remienkov zahŕňa vzory z nerezovej oceli, ružového zlata, čiernej oceli alebo z hnedej a čiernej kože. Náramky sú ľahko vymeniteľné za akékoľvek klasické remienky s 18 mm očkom.

Huawei Watch sú vyrobené zo špičkových materiálov a ponúkajú 1,4-palcový dotykový AMOLED displej chránený proti poškriabaniu zafírovým sklíčkom. Vyznačujú sa rovnako odolným telom z nerezovej oceli. Hodinky obsahujú senzor srdečného rytmu a šesťosí pohybový snímač, ktorý spolu s gyroskopom a akcelerometrom pomáha sledovať aktivitu používateľov a dokáže rozoznať rôzne druhy pohybov ako chôdzu, beh alebo šplhanie po skalách. Displej dosahuje rozlíšenie 400 × 400 bodov a hustotu zobrazenia 286 ppi.

Poháňa ich 1,2 GHz procesor a 512 MB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko dostalo kapacitu 4 GB. O prísun energie sa postará 300 mAh batéria a o jej nabíjanie špeciálna magnetická kolíska ukončená tradičným USB. Zabudovaný mikrofón slúži len na zadávanie hlasových pokynov, reproduktor tu totiž chýba.

Presný dátum štartu predaja sme sa zatiaľ nedozvedeli, ale spoluprácou s operačným systémom iOS a cenou od 399 do 799 eur budú konkurovať aj hodinkám Apple Watch, ktoré sa na Slovensku ešte stále oficiálne nepredávajú.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu