Nový iPhone príde už o pár hodín. Čo o ňom vieme?

Je tu september a s ním už tradične prichádza nová generácia iPhonu. Je takmer isté, že zmien v dizajne sa nedočkáme, to podstatné a nové bude ukryté vo vnútri. A vlastne i na povrchu.

Nielen Apple fanúšik bude dnes večer netrpezlivo čakať na predstavenie nového modelu telefónu, na ktorý sa opäť budú stáť dlhé rady napriek tomu, že jeho cenovka bude zrejme poriadne vysoká. Tak ako už niekoľko rokov po sebe. Nie je totiž dôvod myslieť si, že to bude tentoraz inak.

Na internete už týždne kolujú neoverené informácie o tom, čo nový model prinesie, no kým to Tim Cook nepovie osobne, treba brať všetko s rezervou.

S istotou vieme povedať, že nový iPhone sa ukáže svetu 9. septembra v San Franciscu na konferencii, ktorá začína o 19-tej hodine nášho času. Z uniktnutých snímok vidno, že dizajn sa nijak výrazne nezmení, čo by malo znamenať, že novinka dostane do názvu písmenko “S”. Takže s veľkou pravdepodobnosťou večer uvidíme nový iPhone 6S a možno aj 6S Plus. Odvážlivci hovoria aj o tretej novinke, nástupcovi lacnejšej, plastovej verzie 5C.

Takmer ako o hotovej veci sa hovorí o Fource Touch, dotykovej vrstve známej z hodiniek Apple Watch. Tá vie rozpoznať silu dotyku a podľa toho reagovať. Očakáva sa predstavenie nových funkcií a využití tejto technológie v mobile. Podľa tohto testu má nový iPhone dostať konštrukciu vyrobenú z pevnejšej zliatiny hliníka s označením Series 7000, ktorú nájdeme aj na hodinkách Apple Watch Sport. Takže s ohnutým iPhonom by sme sa už stretnúť nemali. Možno sa dočkáme aj fotoaparátu s vyšším rozlíšením a nahrávaním 4K videí, snáď aj RAM s vyššou kapacitou a možno i nového odtieňa konštrukcie. Pribudnúť má vraj ružovo-zlatá farba.

Aké novinky si pre nás Apple pripravil môžete večer naživo sledovať nielen na zariadeniach s prehliadačom Safari, ale prvýkrát si stream z keynote budú môcť pozrieť aj používatelia Windows 10. Stačí, keď použijú prehliadač Edge.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu