iOS TIP: SelfPass prekonvertuje vernostné karty do aplikácie Wallet

Web SelfPass.net ponúka bohatú databázu vernostných kariet, ktoré sa po zadaní vašeho mena a zákazníckeho čísla prekonvertujú do formátu podporovaného natívnou peňaženkou v operačnom systéme iOS. Na svoje si prídu aj Slováci.

iOS 6 priniesol pred tromi rokmi šikovnú novinku - natívnu aplikáciu Passbook (aktuálne s názvom Wallet), ktorá dokáže uschovať lístky do kina, rezervácie hotelových izieb či palubné lístky leteckých spoločností. Verejné API zaručuje, že vám e-mailom do Walletu môže takúto kartu zaslať akýkoľvek obchodník či spoločnosť.

Mimo medzinárodných značiek kaviarní či obchodov si však slovenský zákazník toto pohodlie príliš neužije, kedže podpora Walletu lokálnymi podnikateľmi je skutočne mizerná. Situáciu však môže zlepšiť web SelfPass.net, ktorý slúži na prekonvertovanie klasickej fyzicky vlastnenej zákazníckej karty do formátu podporovaného Walletom. Výsledok si do iPhonu odošlete e-mailom aj v prípade, ak slovenský obchodník sám tento proces nepodporuje.

SelfPass podporuje množstvo kariet zoradených od A po Z. Vás, našich čitateľov, by mohli zaujímať karty Billa, DM, Ikea Family či Tesco Clubcard. Tie budete môcť vyložiť z vašej peňaženky a pri pokladni postačí ukázať len displej mobilu. Aplikácie uchovávajúce vernostné karty už ponúkajú napríklad aj naši operátori, no natívny Wallet v iOS môže byť pohodlnejší.

ikona

Orange výhody: všetky zľavy a výhodné ponuky na jednom miestePre zákazníkov faktúrovaných i predplatených služieb pripravil operátor vynovený vernostný program, ktorý cez webové rozhranie i mobilnú aplikáciu pre Android, a čoskoro aj iOS, ponúkne množstvo nových výhod, zliav u vybraných partnerov.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Diskusia k článku:

zemiak 09.09.2015 - 11:24

Nefunguje to. Drviva vacsina citaciek v obchodoch takto uchovanu kartu z displeja neprecita. Skusal som to vo viacerych Tesco prevadzkach.

Matej Krajčovič09.09.2015 - 14:37 Trvalý odkaz

Asi záleží na prevádzke, v P&C mi minule stačilo vedieť číslo na karte (diktoval som ho pokladníčke z fotografie v mobile) - takže uloženie v jednej appke v systéme mi vyhovuje oveľa viac ako nosenie karty v peňaženke alebo lovenie čísla z poznámok.
Možno to nebude fungovať vždy a u každého merchanta ale určite ide o zaujímavý web.

zemiak09.09.2015 - 15:22 Trvalý odkaz

Nehovorim, ze to je zle, naopak. Bol by som stastny, keby to fungovalo.

Ale vsimol som si ze Tesco karta ma iny dizajn ako pred rokom a pol (tiez generovana z tejto stranky), tak vyskusam znova.

FaFrNoK09.09.2015 - 17:57 Trvalý odkaz

To nie je zalezitost karty, ale citacky - scanera. Tzv. 1D scanery maju problem citat zo skla, 2D citaju v pohode. (jednoducha pomocka, 1D snima cervenym pasikom, 2D cervenym kruhom)

Celá diskusia 4 príspevky