iOS TIP: Ako vypnúť skúšobné predplatné Apple Music?

Bezplatné testovanie hudobnej služby Apple Music si používatelia môžu užívať tri mesiace od jej prvého spustenia v iPhone alebo iTunes. Po nich sa však suma 5,99 eur za každý mesiac bude zo spárovanej platobnej karty stŕhať automaticky.

Keď na konci júna tohto roku odštartovala hudobná služba Apple Music, Apple používateľom poskytol 3 mesiace počúvania bez mesačného poplatku na vyskúšanie. Spoločnosť však (podobne ako Spotify) aj tak potrebovala spárovanie používateľského konta s vašou kreditnou kartou. Prvých 90 dní je tak síce zadarmo, no následne sa platba vo výške 5,99 € automaticky stiahne z vašej platobnej karty. Prepínač v nastaveniach je totiž vo východzom stave nastavený na automatické obnovovanie.

Ak za Apple Music platiť nechcete, predplatné môžete zrušiť cez na nastavenia vášho účtu (piktogram hlavy) priamo v aplikácii hudba:

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Následne treba dotykom prsta zvoliť možnosť "Zobraziť Apple ID", pod titulkom Predplatné vybrať voľbu "Spravovať" a vypnúť prepínač automatického obnovovania:

Ak hudobnú službu testujete na počítači či Macu cez iTunes, postup je veľmi podobný - treba zobraziť Informácie o vašom účte a položku Spravovať predplatné.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu