Zlatý O2 Paušál dostal neobmedzené volania, ale nižší bonus

Noví i existujúci zákazníci Zlatého O2 Paušálu dostanú namiesto 300 predplatených minút neobmedzené volania. Bonus na hardvér sa však znížil o 48 eur. Stále je ale spomedzi slovenských operátorov najvyšší.

O2 mení počet voľných minút do všetkých sietí v rámci Zlatého O2 Paušálu. Z pôvodných 300 voľných minút si od zajtra (27. 10. 2015) všetci zákazníci budú môcť za rovnaký mesačný poplatok 30 eur užívať neobmedzené volania do všetkých sietí nielen na Slovensku a v Česku, ale aj do celej EÚ.

Zákazníci tak majú na výber až z troch paušálov, ktoré obsahujú neobmedzený počet minút na volania a SMS správy.

Zároveň však operátor upravil výšku bonusu na telefón alebo tablet smerom dole, a to na 216 eur, čo je o 48 eur menej než doteraz. To určite zamrzí, no napriek nižšej dotácii je stále výška bonusu na hardvér u O2 najvyššia. K rovnakému 30-eurovému mesačnému poplatku ponúka Orange zľavu len 150 eur, Telekom má dotáciu k Happy L (29,99 eur) na rôzne zariadenia rôznu, v rozpätí približne 126 až 192 eur.

ikona

O2, Orange, Telekom: akú ponúkajú výšku zľavy na telefón?Chystáte sa na kúpu telefónu od operátora? Možno vám pomôže naše porovnanie výšky bonusu, ktorú na mobilné zariadenia získate od O2, Orangeu a Telekomu.

Zákazníci, ktorí už stihli využiť bonus na telefón vo výške 264 eur, majú stále rovnakú sumu vo faktúre - 11 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Manobb 26.10.2015 - 19:04

Môj názor k tejto ponuke je asi nasledovný: Dotácia na MT je v podstate nepriama viazanosť. Keby ponúkali MT v "normálnych cenách" podľa konkurencie (viď. nejaký porovnávač cien e-shopov), tak by som možno oko prižmúril. Skúsme hypoteticky: Ak by bolo možné túto ponuku zobrať bez MT a tých 9€/mes. by bola zľava do faktúry, tak by sme sa dostali na 30-9=21 €/mes. za teoreticky neobmedzený paušál. A ak by to nebolo chápané ako Bonus na MT, t.j. bolo by možné bezplatne využiť Internet + (spolu teda 2GB data/mes), aj tak by sme neklesli pod magickú hranicu 20 €. Asi netreba zdôrazňovať, že v iných štátoch v EÚ sú neobmedzené paušály už dávnejšie aj pod 20 € ... Ale Slováci na to asi ešte stále majú a tak veľkoryso "dotujú" operátorov a nie operátori klientov, hoci sa to snažia tak deklarovať. ;-)

galaxi27.10.2015 - 07:38 Trvalý odkaz

Našťastie som sa nenechal nikdy zdierať od O2.

viperman27.10.2015 - 09:18 Trvalý odkaz

co je na tom akoze zdieracske? ked niekto prevola stovky minut tak sa mu to oplati :) za 30 eur flat + 1 giga dat konkurencia nema, a ked to vyratas tak telefon zoberes najlacnejsi nejaky v ramci tych 2 kil a este ho mozes aj predat ;)

Stevo27.10.2015 - 21:00 Trvalý odkaz

niektori diskuteri si zrejme myslia ze telekomunikacni operatory su charitativne organizacie a vsetko by nam mali dat zadarmo... su to firmy ktorych cielom je zisk, ak si myslite ze to ide lacnejsie zalozte novu firmu a dajte nam flat za 10 eur, urcite sa vsetci potesime :-)

Celá diskusia 5 príspevkov