O2 v Trnave spúšťa LTE

Už aj obyvatelia a návštevíci Trnavy môžu využívať rýchlu LTE sieť modrého operátora. Stačí, keď budú mať v telefóne povolené 4G pripojenie a SIM kartu schopnú pracovať v sieti štvrtej generácie. Rýchlosti sú zatiaľ veľmi slušné. (doplnené)

Od dnešného dňa spustilo O2 oficiálne v Trnave LTE sieť. Operátorom komunikované priemerné rýchlosti sú 25 Mbps pre sťahovanie a 15 Mbps pre odosielanie dát. Nami namerané rýchlosti na Trojičnom námestí boli viac než 30 Mbps pre download a asi 13 Mbps pre upload.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

„Dneškom štartujeme poskytovanie dátových služieb na vlastnej najmodernejšej 4G sieti v ďalšom meste na Slovensku. V rozširovaní pokrytia najrýchlejšou mobilnou sieťou pokračujeme aj naďalej. Už tento rok budú môcť v 4G surfovať obyvatelia 13 najväčších miest na Slovensku, čím pokryjeme 25 % populácie. Do konca budúceho roka chceme pokrytie touto sieťou zvýšiť až na takmer 60 % populácie,“ uviedol Peter Gažík, generálny riaditeľ O2.

Na to, aby ste mohli v O2 využívať 4G internet, si nemusíte nič aktivovať. Stačí byť v pokrytí 4G sieťou od O2 a mať LTE SIM kartu a k tomu mobilný telefón alebo tablet schopné v 4G sieti pracovať. Na overenie, či ste vlastníkom LTE USIM karty môžete zaslať bezplatnú SMS správu na 99 222 v tvare 4G. Keď túto kartu nemáte, nevadí. Na predajni vám ju vymenia zadarmo. Už dnes má viac než 50 % zákazníkov operátora SIM kartu schopnú pracovať v 4G (USIM) a takmer 90 % zariadení v ponuke podporuje LTE.

Počas celého dňa môžete v Trnave stretnúť O2 anjelov - dievčatá a pojazdné vozíky, ktoré ponúkajú informácie o 4G sieti a rozdávajú letáky k tipovacej súťaži.

Doplnené:

O2 chce do konca tohto roka pokryť 25 % populácie Slovenska. Medzi vyvolené mestá patrí: Trnava, Nitra, Martin, Žilina, Prešov, Trenčín, Považská Bystrica, Banská Bystrica, Prievidza, Poprad a Zvolen. Kompletného pokrytia sa majú dočkať aj Bratislava a Košice. Tieto dve mestá, v ktorých ako prvých spustil operátor komerčnú prevádzku LTE už dávnejšie, zatiaľ nie sú pokryté celé.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 29.10.2015 - 12:34

Neoficiálne je LTE v TT dostupné už tretí týždeň.

galaxi29.10.2015 - 18:04 Trvalý odkaz

O2 treba zobrať licenciu na frekvencie. Dostalo ich zadarmo a nedodržuje terminy spúšťania 4G.

Manobb29.10.2015 - 20:01 Trvalý odkaz

Waw, tak už nie iba dve dediny, ale po rokoch pribudla už/až tretia ?

zemiak29.10.2015 - 21:35 Trvalý odkaz

Posledni boli pred prichodom Swanu, posledni ostali aj po, a aj im to ostane nadalej. Gratulujem

jarpo31.10.2015 - 21:28 Trvalý odkaz

Tragédia toto O2... Ale zase, aby sme len nenadávali, kde inde máme také výhodné dátové balíky? Za 6€ 500MB?! :D :D

Celá diskusia 6 príspevkov