O2 je na Slovensku už deväť rokov a stále rastie

O2 je na slovenskom telekomunikačnom trhu už deväť rokov. Prinieslo svieži vietor, férové podmienky a pomohlo nastaviť nové pravidlá. O dobrej ceste svedčí už viac než 1,8 milióna zákazníkov.

O2 vstúpilo na slovenský telekomunikačný trh presne pred deviatimi rokmi, 2. februára 2007. O tom, že to operátor robí dobre, svedčí aj umiestnenie na prvých priečkach v rôznych anketách.

Modrý operátor odštartoval svoju komerčnú prevádzku komplexnou ponukou predplatených a fakturovaných služieb. V septembri 2008 zmenilo novou ponukou O2 Fér pravidlá mobilného telefonovania na Slovensku. Zrušil niektoré poplatky, malé písmenká v reklame i viazanosť pre všetkých rezidentných zákazníkov. Zároveň O2 ako prvé prinieslo dáta na predplatenej karte.

obr: twitter.com/o2

O2 začalo od 20. 6. 2011 postupne zapínať svoju vlastnú 3G sieť, ktorá aktuálne pokrýva takmer 70 % populácie a nesutále pracuje na jej rozširovaní. V apríli 2012 pribudol do ponuky O2 Paušál, prvý skutočne neobmedzený program s neobmedzenými volaniami a SMS-kami na Slovensku. Postupne rozšírilo tieto výhody aj do Českej republiky a do všetkých sietí krajín Európskej únie. Od februára 2013 umožňuje telefonovať za slovenské ceny do krajín Európskej únie všetkým zákazníkom programov O2 Paušál, O2 Fér a O2 Moja Firma.

Začiatkom augusta 2012 odštartovalo O2 prvú pilotnú komerčnú prevádzku najrýchlejšieho internetu na technológii LTE vo vybraných obciach západného Slovenska. Zákazníkmi oceňovaným benefitom sú aj volania na čísla O2 po 1. minúte zadarmo pre všetkých zákazníkov s programom O2 Fér a najvyššie bonusy na telefón, notebook alebo hernú konzolu na trhu a k tomu najširšie portólio mobilných zariadení.

V júni 2014 zrušil operátor roamningové poplatky v Českej republike, a tak zákazníci pre cestách k našim susedom volajú, SMS-kujú a dátujú ako keby sedeli doma v obývačke. Ďalším významným míľnikom bolo v marci 2015 spustenie zdieľaní nekonečných volaní. Zákazníci s programom O2 Paušál vo verzii Platina alebo Diamant, môžu až štyrom svojim blízkym venovať nekonečné volania do všetkých sietí na Slovensku, v ČR a do celej EÚ.

Čo na službách O2 oceňujete vy a čo vám naopak prekáža? Budeme radi, ak sa vyjadríte v diskusii pod článkom.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

marek1234 02.02.2016 - 22:29

Oceňujem roaming SR a ČR, pre ľudí pracujúcich v oboch krajinách je tento typ roamingu vyhovujúci. Len som zvedavý, z čoho budú ťažiť budúci rok, keď sa roaming úplne zruší. A prekáža mi, že už dávno nedokážu konkurovať iným operátorom, s tými 13 ct zaspali dobu, O2 Fér je už dávno prekonaný, Paušále predražené s malým množstvom dát, nehovoriac o takmer žiadnej 4G sieti

Manobb02.02.2016 - 22:33 Trvalý odkaz

Na modrákoch mi prakticky už neprekáža nič. Pred 9 rokmi som bol hrdou O2 Jednotkou ..., teraz už nemám s modrákmi nič spoločné.

Bola to zaujímavá a zároveň zvláštna cesta s nimi. Priniesli mnohé dobré veci, žiaľ zaspali na vavrínoch a technicky začínajú strácať dych, cenami už ani nehovorím ...

bompar8103.02.2016 - 01:29 Trvalý odkaz

Co už napísať na ich adresu......len snáď to, co už bolo napísanie vyššie.
Da sa o nich hovoriť už len v minulom čase....... U o2 dobre bolo už dávno, sú žiaľ už za svojím ženiť.
Aj ich posledné vyjadrenia smerom ku konkurencii hlavne 4ke,ukazaje kde sa celé o2 dostalo.

bompar8103.02.2016 - 01:31 Trvalý odkaz

Oprava:
U o2 dobre bolo už dávno, sú žiaľ už za svojím zenitom.

Celá diskusia 8 príspevkov