Apple vydal aktualizáciu pre iOS 9.2.1, opravuje chybu 53

Apple zareagoval na problémy s nefunkčným iPhonom v dôsledku opravy čítačky Touch ID neautorizovaným servisom. Bezpečnostná funkcia, ktorá zablokovala telefón, mala zabrániť znneužitiu senzora, no spôsobila mnohým majiteľom iPhonov problémy.

Používatelia, ktorí opravovali senzor v neautorizovanom servise, sa pri neskoršej aktualizácii softvéru na iOS 9 dočkali nemilého prekvapenia, keď sa im na displeji zobrazilo chybové hlásenie error 53.

Apple novou aktualizáciou iOS 9.2.1 (13D20) rieši problém s chybou 53 a v budúcnosti by sa už ani pri oprave v neautorizovanom servise nemala objaviť. Majiteľom "postihnutých" iPhonov by mal update pomôcť obnoviť ich zariadenie tak, aby opäť fungovalo. Touch ID však nesprevádzkuje. Na bezproblémové fungovanie potrebuje zabezpečený prístup do databázy Apple, a ten, logicky, získa len autorizovaný servis. Takže buď budete používať iPhone bez Touch ID, alebo si ho necháte opraviť v certifikovanom servisnom stredisku.

Chybe 53 a riešeniu problému sa Apple venuje na na svojej stránke. Zákazníkom, ktorí si kvôli umrtvenému iPhonu kúpili druhé zariadenie vráti Apple peniaze.

Aktualizácia je dostupná len cez iTunes, možno preto, že prekvapí svojou veľkosťou. Pre iPhone 6S Plus má 2,22 GB.

Zdroj: techcrunch.com

Diskusia k článku:

ferineveri 20.02.2016 - 06:24

Pre mňa to dokonca vyriešilo problém s nefunkčným lightning USB káblom kúpeným na inzerát. Dovtedy nešiel môj iPad s ním vôbec nabíjať ale po tejto aktualizácii už ide. Dúfam že si to Jablko nerozmyslí :).

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne20.02.2016 - 14:56 Trvalý odkaz

Hm. Zeby koniec hlasky s nekompatibilnym prislusenstvom? Musim aj ja pohladat kde mam ten kabel z aliexpresu za dolar :-)

Celá diskusia 2 príspevky