LG Stylus 2 bude podporovať digitálne rozhlasové vysielanie DAB+

LG dnes informovalo, že 5,7-palcová novinka z tohtoročného MWC bude ako prvá na svete podporovať digitálne rozhlasové vysielanie v štandarde DAB+.

O novej funkcii tabletofónu LG Stylus 2 informoval výrobca na najväčšej rozhlasovej koneferencii Radiodays Europe 2016 v Paríži. Prví, ktorí budú môcť v smarfóne Stylus 2 prijímať signál s DAB+, budú používatelia v Austrálii, Nemecku, Taliansku, Holandsku, Nórsku a Veľkej Británii.

ikona

Základné info: LG Stylus 2Tabletofón strednej triedy s dotykovým perom, 5,7'' HD displejom, OS Android 6.0, štvorjadrovým procesorom, 13 Mpix fotoaparátom, podporou LTE a 3 000 mAh batériou.

LG Stylus 2 bude vybavený čipom s DAB+ a špeciálnou aplikáciou, cez ktorú si budú môcť užívať digitálne rozhlasové vysielanie hneď po vybalení. Výhodou digitálneho rádia oproti internetovému je nielen kvalitnejší zvuk a doplnkové možnosti staníc, ale hlavne offline prevádzka. Na počúvanie rozhlasových staníc nepotrebujete internetové pripojenie, podobne ako pri FM rádiu, ktoré tento model takisto ponúka.

Očakáva sa, že digitálne rozhlasové vysielanie postupne nahradí analógové podobne, ako to vidíme pri televíznom vysielaní. Prvé testovacie vysielanie na Slovensku v štandarde T-DAB+ sa uskutočnilo koncom minulého roka a je šírené z vysielača Kamzík. V programovej pounuke sú štyri stanice: Rádio Slovensko, Rádio Devín, Rádio_FM a Rádio Junior. Vďaka blízkosti rakúskych hraních chytíte v Bratislave aj niektoré rakúske rádiá. Na príjem digitálneho vysielania však musíte mať rozhlasový prijímač s podporou štandardu T-DAB+ a kompresného formátu HE-AAC.

Zdroj: lgnewsroom.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu