Dnes začína Apple konferencia WWDC 2016. Čo prinesie?

Dnes večer začína každoročná vývojárska konferencia Apple Worldwide Developers Conference. Očakáva sa predstavenie nových verzií operačných systémov, redizajn Apple Music a ďalších noviniek.

Od 13. do 17. júna sa v San Franciscu uskutoční konferencia Apple WWDC 2016, na ktorej sa očakáva predstavenie novej verzie operačných systémov pre mobilné zariadenia iOS, watchOS, tvOS a OS X pre počítače. Ten by sa vraj mohol premenovať na MacOS. Okrem toho by sme mohli vidieť nové MacBooky Pro.

Najviac noviniek sa ale očakáva od operačných systémov. Povráva sa, že by sa hlasová asistentka Siri mohla z iOS rozšíriť aj na počítače Mac a vývojári tretích strán by pre ňu mohli zapracovať podporu do svojho softvéru.

Od desiatej verzie systému iOS 10 sa prevratné zmeny nečakajú. Premenou majú prejsť aplikácie Hudba a Fotky, vylepšenia by sa mohla dočkať služba iCloud i Apple Pay a dokonca sa špekuluje o sprístupnení iMessage pre Android.

Konferencia WWDC 2016 začína o 19-tej hodine nášho času a o novinkách týkajúcich sa mobilných zariadení vám prinesieme samostatný článok. Online prenos môžete sledovať na tejto stránke, nielen na Apple zariadeniach, ale aj cez internetový prehliadač Microsoft Edge na počítačoch s Windows 10.

Diskusia k článku:

galaxi 13.06.2016 - 17:33

Nič nové len budú preberú dookola tie isté bakelity.

cicolably17.06.2016 - 14:57 Trvalý odkaz

to nie je samšunt konferencia :D

Celá diskusia 2 príspevky