Android, iOS a Windows Phone TIP: Rio 2016 - olympiáda v mobile

Letné olympijské hry v brazilskom Riu sú otvorené, a tak športoví fanúšikovia budú najbližšie týždne sledovať výkony športovcov a fandiť svojim obľúbencom. Dianie na olympiáde, športové výsledky, program a čerstvé novinky z Ria môžete sledovať aj z mobilu.

V obchodoch s aplikáciami nájdete množstvo softvéru venujúceho práve prebiehajúcim letným olympijským hrám v brazílskom Riu de Janeiro. Medzi nimi nechýba ani oficiálna aplikácia s jednoduchým názvom Rio 2016.

Nájdete tu všetky potrebné a aktuálne informácie. Pri prvom spustení máte na výber z niekoľkých jazykov, slovenčina chýba, ale anglická lokalizácia by zrejme nemala byť pre väčinu používateľov problém. Zvolíte si časový interval aktualizácie (5, 10, 15 sekúnd alebo manuálne), môžete zadať svoj e-mail, na ktorý vám budú chodiť informácie (e-mail sa dá vynechať) a zvolíte si svoj obľúbený tím.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Vybrať si môžete bohužiaľ len jeden. Kto by chcel fandiť dvom a viacerým krajinám, má smolu. Do sekcie Obľúbené si môžete pridať aj šport (maximálne tri), ktorého sledovanie je pre vás prioritné. Neskoršie zmeny urobíte v Nastaveniach.

Aplikácia ponúka aj prehľad účastníkov z tímov jednotlivých krajín s podrobnejšími informáciami o tom, kedy štartujú. Môžete si pridať upozornenie do kalendára s pripomienkou, aby ste nezmeškali začiatok. V časti Novinky a Fotografie nájete množstvo zaujímavých článkov, fotografií i videí, ktorých spája jedna téma: olympiáda.

Vývojári aplikácie mysleli aj na priamych účastníkov, a prinášajú im podrobnú mapku pre ľahšiu orientáciu na štadiónoch. To správne miesto si odfiltrujete aj podľa druhu športu, ktorý chcete na olympiáde sledovať.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Windows Phone

Komu by predsa len chýbala lokalizácia v preňho zrozumiteľnom jazyku, alternatívou môže byť aplikácia českého T-mobilu LOH 2016. Aj keď je aplikácia zameraná hlavne na český tím, nájdete tu prehľad o dôležitých udalostiach, výsledky, získané medaile, program hier i TV program na športových kanáloch ČT 2 a ČT šport.

A môžete sa zapojiť aj do súťaže o večeru s olympionikom. České LOH 2016 sú dostupné pre zariadenia s Androidom a iOS.

Máte aj vy tipy na niektoré aplikácie venujúce sa olympiáde v Riu, alebo ste našli niektorú aj v slovenskom jazyku? Budeme radi, ak sa o ne podelíte v diskusii pod článkom.

Diskusia k článku:

LOL 08.08.2016 - 01:15

na windowse je appka polofunkcna, az nefunkcna. neustale sa navyse resetuje do povodnych nastaveni.

Celá diskusia 1 príspevok