Microsoft sprístupnil Anniversary update pre Windows 10 Mobile

Výročná aktualizácia pre operačný systém Windows 10 Mobile je tu. Po desktopových zariadeniach je update Anniversary dostupný i pre smartfóny. Zmeny a nové funkcie si môžete pozrieť aj na videu.

Microsoft konečne spustil update na Windows 10 Mobile Anniversary, oznámila to na svojom Twitter účte Dona Sarkar - šéfka programu Windows Insider. Informáciu o globálnom štarte priniesol na svojom blogu i Microsoft.

Dočkali sa tak už aj používatelia mobilnej verzie Windows 10. Pôvodne bola totiž aktualizácia očakávaná spolu s desktopovou verziou už začiatkom augusta.

Update Anniversary sa šíri postupne, je tak možné, že sa na vašom smartfóne oznam o dostupnosti novej verzie ešte neobjavil. V tom prípade odporúčame dostupnosť ručne skontrolovať cez Nastavenia -> Aktualizácia a zabezpečenie -> Aktualizácia telefónu -> Skontrolovať aktualizácie. Prístupnosť novej verzie sa môže líšiť v závislosti od trhu kde bolo zariadenie kúpené, výrobcu, modelu telefónu alebo mobilného operátora. V takom prípade býva aktualizácia v réžii operátora, čo môže mať za následok oneskorenie.

Výročná aktualizácia prináša mnohé vylepšenia, novú aplikáciu Skype či zmeny v Centre akcií. Tie najdôležitejšie novinky a funkcie nájdete vo videu, ktoré zverejnil web Windows Central. Takmer 20-minútové video zoznámi majiteľov mobilných Windows s hlavnými zmenami.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu