A je to oficiálne. Už vieme, kedy uvidíme nový Apple iPhone 7

Po týždňoch špekulácií Apple konečne zverejnil dátum svojho eventu, na ktorom predstaví očakávané novinky. Potvrdil sa nami preferovaný termín.

Koniec špekuláciám o dátume septembrového eventu. Apple už na svojej stránke odhalil presný termín konania akcie. Je ním 7. september 2016 a konferencia začína o 19-tej hodine nášho času.

Predstavenie nového modelu iPhonu je nepopierateľne vždy udalosťou roka, ktorej konkuruje snáď len uvedenie novej vlajkovej lode Samsungu. Na nový telefón sú zvedaví nielen fanúšikovia Applu a technologickí nadšenci, ale zakaždým hlasno počuť aj kritikov. Nový iPhone dokáže každoročne vyburcovať k aktivite obidva tábory.

A čo nás asi čaká? Hovorí sa o dvoch modeloch iPhonov, pravdepodobne pôjde opäť o 4,7'' a 5,5'' veľkosť uhlopriečky. Väčší z dvojice by mal dostať duálny fotoaparát, o čom nás presviedča aj snímka dvoch krytov od Urban Amor Gear. Je takmer isté, že nové iPhony prídu o 3,5 mm audio jack a na pripojenie slúchadiel poslúži Lightning konektor, prípadne redukcia na 3,5 mm jack. Dizajn sa veľkej zmeny zrejme nedočká. Sme zvedaví, či Apple naozaj upustí od 16 GB verzie a naopak pridá 256 GB kapacitu.

Všetko sa dozvieme už o necelé dva týždne. Okrem nových telefónov sa používatelia operačného systému iOS dočkajú oficiálnej distribúcie najnovšej verzie s číslom desať. Aké nové funkcie a zmeny prinesie sa dozviete v článku 75 noviniek a zmien v iOS 10 na videu.

Septembrové Apple novinky si opäť budú môcť naživo pozrieť aj používatelia operačného systému Windows 10. Stačí použiť webový prehliadač Microsoft Edge, ten totiž podporuje HTTP Live Stream (HLS), ktorý používa Apple pre svoje živé prenosy. Túto možnosť spomína na oficiálnej pozvánke aj samotný Apple.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Tomas 30.08.2016 - 11:21

Fakt som zvedavy, ci to bude take sklamanie ako vsade pisu :D

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne07.09.2016 - 23:03 Trvalý odkaz

Moze byt. Za mna spokojnost, fotak dostal upgrade, storage dostal upgrade, displej tiez, iOS10 je bonus, cena zostava ako za predosle modely. Tesim sa.

Scotty08.09.2016 - 00:36 Trvalý odkaz

nechápem čo všade píšu tolko sklamaní a všetkého zlého ...nechápem čo také prevratné ludia čakaju od novej generácie ked sa im to nepáči naopak premna je iphone 7 milým prekvapením , nechali všetko dobré z minulej generácie aj to dobré vylepšili ako npr foťák, plus pridali zaujímave veci v podobe vodotesnosti a stereo zvuku to všetko v peknom tele . viem že vodeodolnosť ani stereo nieje nič nové či prevratné v smartfonoch , no ktorý smartfon to ponúka všetko v jednom stroji plus dobrý softver fotoaparát atd. Ak sa aj taký nájde nieje ich určite vela každý smartfon má svoje ale , no príde mi že iphone 7 aspon na papiery vyzerá byť takmer dokonalý , no počkám si na realne skúsenosti ludí lebo vždy sa možu nájsť chybičky . mne sa nová generácia páči a to niesom apple fanušík .

Celá diskusia 4 príspevky