O2: V LTE sieti pribudlo 16 nových lokalít

V uplynulom týždni pokrylo O2 v rámci svojej druhej fázy výstavby 4G siete ďalších 16 lokalít. Do konca roka chce operátor pokryť 66 % populácie Slovenska.

Len prednedávnom sme vás informovali o rozšírení pokrytia LTE sieťou v 22 lokalitách a dnes sa O2 pýši ďalšími miestami, kde sa môžu zákazníci O2 pripojiť do 4G siete. K dispozícii majú internetové pripojenie s maximálnou rýchlosťou sťahovania 73 Mbps a reálnymi rýchlosťami od 25 Mbps pri sťahovaní a od 15 Mbps pri odosielaní dát.

4G je sprístupnené v 16-tich nových lokalitách:

Bánovce nad Bebravou, Levice, Nové Zámky, Šurany, Lieskov, Podvažie, Topoľčany, Spišské Podhradie, Jablonov, Lúčka, Studenec, Granč-Petrovce, Bijacovce, Komárno, Hurbanovo a Kolárovo.

Postupne v mesiacoch október a november budú každý týždeň pribúdať ďalšie nové lokality so 4G a do konca tohto roka chce O2 dosiahnuť 66 % pokrytie populácie Slovenska. V investíciách do výstavby siete bude operátor pokračovať aj v budúcom roku, plán je pokryť viac než 80 % obyvateľstva. Zároveň má O2 cieľ postupne opustiť národný roamingu, ktorý využíva v miestach, kde nemá vlastné dostatočné pokrytie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

funboy 04.10.2016 - 18:18

:-)

Lenka Ivančíková04.10.2016 - 18:45 Trvalý odkaz

Mas tam predsa meno. :) Obcas sa pritrafi aj nieco podobne. Dakujem za jemne upozornenie. :)

Celá diskusia 2 príspevky