Cena 128 GB Google Pixel XL je viac než tisíc eur

V internetovom obchode Alza.sk sa už objavili nové Google fóny. Predpokladaná dostupnosť je november 2016 a cena pre európskeho zákazníka je závratne vysoká.

Pred týždňom ukázal Google dva nové smartfóny - päťpalcový Pixel a o pol palca väčší Pixel XL. Novinky, ktoré tentoraz pre Google vyrába HTC, priniesli veľmi slušnú výbavu a pýšia sa 12,3 Mpix fotoaparátom, ktorý získal v nezávislom teste DxOMark 89 bodov, čo je spomedzi aktuálnych smartfónov najvyššie skóre.

Majitelia obidvoch modelov budú mať pre svoje fotky a videá k dispozícii neobmedzené cloudové úložisko bez nutnosti komprimovať snímky pri nahrávaní cez aplikáciu Google Photos. Okrem nového operačného systému Nougat 7.1 a výhody aktualizácie Androidu na novú verziu vždy medzi prvými však nijak výrazne nad konkurenciou nevynikajú. QHD rozlíšenie displeja, výkonný procesor ani 4 GB RAM či rýchle nabíjanie dnes nikoho neohúri, a tak mnohých už počas eventu zarazila vysoká cenovka, ktorá sa objavila pri menšom modeli Pixel s Full HD obrazovkou. Že sa 649 USD mení na eurá v pomere 1:1 sme si už zvykli, ale že to bude reálne ešte o sto eur viac nečakal snáď ani najväčší pesimista.

Internetový obchod Alza.sk už na svojej stránke ponúka obidve novinky na predobjednávku, s predpokladaným štartom predaja v novembri. Na výber je len čierna a strieborná farba. Cena 32 GB verzie Pixel stojí 759,90 eur, model so 128 GB úložiskom má cenovku 869,90. Za väčší 32 GB Pixel XL zaplatíte 899,90 eur a najdrahším modelom je 128 GB verzia Pixel XL s cenovkou 1009,90 eur.

Či je náhoda, že ceny kopírujú sumy, za ktoré sa predávajú iPhone 7 a iPhone 7 Plus nechceme špekulovať, no časy, kedy Google telefóny patrili k cenovo dostupnejším sú, zdá sa, preč.

Všetko dôležité o nových Google telefónoch sa dozviete v základnom infe Google Pixel a Google Pixel XL.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: alza.sk

Diskusia k článku:

matoe 11.10.2016 - 10:23

Mam pocit, ze cim je postupom casu uzivatelsky rozdiel medzi low/mid-endami a high-endami mensi, tym vacsie su cenove rozdiely.

shaggy11.10.2016 - 10:53 Trvalý odkaz

To fakt da niekto tisic eurokorun za telefon? Ake je realne vyuzitie taketo pristroja? Na fakbuky ci 9gagy je to uz zbytocne vykonne, ci?

marek123412.10.2016 - 00:30 Trvalý odkaz

Na nič. Len pribúda v obehu viac peňazí priamo úmerne zvyšovaniu sa ľudskej hlúposti. Google to proste skúša. Platíš si za falošný pocit, že budeš mat všetko ako prvý, trebárs dostaneš aktualizáciu na NUGAT ako prvý. Budeš mať pocit, že si IN, pritom to isté spravíš na trojročnom telefóne s ANDROIDOM 4.1.

Andrej12.10.2016 - 10:29 Trvalý odkaz

Vôbec sa mi nepáčia vyzerajú ako detské hračky maximálne 400 eur viac by som zato nedal

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne12.10.2016 - 12:00 Trvalý odkaz

Ludia davaju peniaze za vseliake blbosti. A su to ich peniaze. Ked chcu potesit svoje ego materialnou nepotrebnostou za 1000 evri, nech.

S androidom 4.1 by som sa bal ist na internet. Ved to ma dier ako emental, bezpecnostnu aktualizaciu nedostal roky. Je vela aplikacii v obchode, ktore potrebuju 5+ verziu androidu. Ak je niekto natolko konzervativny, ze nepotrebuje aplikacie - takym ludom by som dal do ruk radsej windows phone. Ten zaklad je ovela lepsi ako u androidu.

Celá diskusia 5 príspevkov