Ako nastavím zdieľanie internetu na iPhone, keď túto ponuku nevidím?

Chýba vám v nastaveniach iPhonu položka pre zdieľanie internetu? Poradíme vám, ako možnosť zdieľania zobraziť.

V diskusii pod videorecenziou iPhone 7 na našom YouTube kanáli sa nám náš fanúšik René posťažoval, že mu v Nastaveniach iPhonu chýba položka Zdieľanie internetu. Na obvyklom mieste sa nenachádzala, a tak sa nás opýtal, či nevieme, kde môže byť chyba.

S podobným problémom sme sa stretli len pri vložení SIM karty 4ky do iPhonu. Nezáleží na modeli, položka Zdieľanie internetu sa neobjavila ani v iPhone 5S s verziou iOS 9.3.5, ani v iPhone 6 so systémom iOS 10.1.1. S iným operátorom sa možnosť zdieľania z menu nestratila, no nevylučujeme, že sa to stať môže. V každom prípade, pomoc je jednoduchá, aj keď nefunguje 100 %. Redakčný iPhone 5S tvrdohlavo odmietal naše opakované pokusy a hláška na displeji telefónu nás stále odkazovala na operátora.

Ako na to? Na domácej obrazovke kliknite na Nastavenia - Mobilné a vyberte položku Možnosti dát. V časti Mobilná dátová sieť treba ručne vyplniť APN v sekcii Mobilné dáta, Nastavenie LTE a Zdieľanie internetu. Do všetkých troch políčok vpíšete malými písmenami slovo internet. Vrátite sa späť na úvodnú obrazovku, znovu vstúpite do Nastavení a pod sekciami Mobilné dáta a Možnosti dát by sa vám mala objaviť ponuka Zdieľanie internetu.

Tento spôsob máme odskúšaný pri 4ke, pokiaľ by ste chceli vyvolať stratenú ponuku napríklad so SIM kartou O2, namiesto slovíčka internet do políčkok APN napíšete o2internet. Pri karte Orangeu a Telekomu je APN opäť iba internet.

Diskusia k článku:

nobody 02.11.2016 - 07:23

Na iPhone SE sa ponúka objavila, ale zdieľanie nefunguje, píše, že kontaktujte carrier.

Lenka Ivančíková02.11.2016 - 10:05 Trvalý odkaz

Na iP 6 sa pripojenie druheho zatiadenia podarilo az na treti pokus, ale funguje.

nobody02.11.2016 - 16:32 Trvalý odkaz

Moja chyba, už mi to funguje. Vďaka za návod.

Celá diskusia 3 príspevky