O2: LTE sieť dostupná v ďalších 19 lokalitách

O2 v rámci svojej druhej fázy výstavby vlastnej 4G LTE siete prinieslo 4G signál do ďalších 19 lokalít na Slovensku. V druhej fáze pokrývania pribudlo ku  krajským mestám, pokrytým ešte minulý rok, už 142 nových lokalít. Operátor sa tak úspešne blíži k plánu pokryť do konca roka minimálne 66 % populácie Slovenska.

K doteraz pokrytým lokalitám pribudlo minulý týždeň 19 nových miest a obcí, v ktorých môžu zákazníci surfovať v 4G sieti s teoretickou maximálnou rýchlosťou sťahovania 73 Mbps. Reálne rýchlosti sú od 25 Mbps pri sťahovaní a od 15 Mbps pri odosielaní dát. Konkrétne ide o mestá a obce a ich okolie: Beladice, Čaradice, Zlaté Moravce, Veľké Vozokany, Čierne Kľačany, Nemčiňany, Široké, Fričovce, Bertotovce, Chminianská Nová Ves, Ondrášovce, Svinia, Kojatice, Domaňovce, Jamník, Bardejov, Medzilaborce, Čataj a Igram. O2 pokrylo 4G signálom aj úsek rýchlostnej cesty pri Beladiciach, Čaradiciach a Nemčiňanoch.

Spúšťanie 4G LTE siete v jednotlivých mestách sa O2 rozhodlo ozvláštniť špeciálnou aktivitou – modrým nasvietením najvýznamnejších pamätihodností vo vybraných mestách.

Prvý novembrový piatok sa tak po zotmení vysvietil na modro Kostol sv. Michala v Hlohovci, Kostol Premenenia Pána v Pezinku, Kostol sv. Margity Antiochijskej v Šali a Mestská veža v Brezne. V najbližších týždňoch bude O2 v aktivite pokračovať a nasvieti každý piatok jeden z miestnych monumentov v celkovo 25 mestách po celom Slovensku. Nasvietenie monumentu je vždy spojené s promoakciou za účasti hostesiek - O2 Anjelov a možnosťou získať zadarmo dáta navyše.

Operátor súčasne pracuje aj na posilňovaní 2G siete. V lokalitách, kde stavaním nových bázových staníc posilňuje 2G sieť, prináša zároveň aj 4G LTE signál. Zároveň má O2 cieľ postupne opustiť národný roamingu, ktorý využíva v miestach, kde nemá vlastné dostatočné pokrytie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Dezi 08.11.2016 - 21:48

Parada. V mojom okolí super. Aj dediny okolo pokryte.

dasilva08.11.2016 - 23:05 Trvalý odkaz

Tak to je teda paráda. A čo sa takto pochváliť aj úpravami v rýchlosti po vyčerpaní dát a v zmene SMS pri navýšení dát ??? To si musí zákazník vykonzultovať so zákazníckou linkou ... Začína ma tento operátor srdiť. Začína to ísť k horšiemu

LOL09.11.2016 - 00:56 Trvalý odkaz

Ta rychlost po vycerpani je ozaj tragedia. Aspon 128kbps ako ma konkurencia, nech sa aspon jednoduchy web nacita. Ak by dali 256-512kbps, bolo by to velmi prijemne a konkurencna vyhoda. 1Mbps za priplatok 2-3€ a bolo by super.

Dezi09.11.2016 - 10:59 Trvalý odkaz

5GB za 15€ , sms neposielam a znizenie rychlosti mi nehrozi, prevolam 1€/mesiac, mne to vyhovuje, kazdy nech ide k tomu operatorovi ktorý mu ponukne co chce, mne iny operator nuka nekonecne hovory ktore ja nepotrebujem, mne je dolezity net, a ten mám

Celá diskusia 4 príspevky