O2: LTE sieť je dostupná v ďalších 16 lokalitách

O2 prinieslo 4G signál do ďalších 16 lokalít na Slovensku. Ku  krajským mestám pokrytým ešte minulý rok pribudlo v druhej fáze už 177 nových lokalít. Operátor sa tak blíži k plánu pokryť do konca roka až 66 % populácie Slovenska.

K doteraz pokrytým lokalitám pribudlo minulý týždeň 16 nových miest a obcí: Bytča, Čadca, Revúca, Tornaľa, Dovalovo, Vavrišovo, Liptovský Peter, Liptovský Hrádok, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Štrba, Krompachy, Kluknava, Richnava, Víťaz a Ovčie. Okrem toho pokrylo O2 signálom 4G aj úseky diaľnice D1 pri Dovalove, Vavrišove, Liptovskom Petrovi a Štrbe.

V 4G sieti O2 môžu zákazníci surfovať s teoretickou maximálnou rýchlosťou sťahovania 73 Mbps. Reálne rýchlosti sú od 25 Mbps pri sťahovaní a od 15 Mbps pri odosielaní dát.

Spúšťanie 4G LTE siete v jednotlivých mestách sa O2 rozhodlo ozvláštniť špeciálnou aktivitou – modrým nasvietením najvýznamnejších pamätihodností vo vybraných mestách. Tretí novembrový piatok sa tak po zotmení vysvietil na modro kostol Všetkých Svätých v Humennom, kostol Navštívenia Panny Márie v Senici, Rímskokatolícky kostol v Snine a Mestská tržnica v Trebišove.

Nasvietenie monumentu je vždy spojené s promoakciou za účasti hostesiek - O2 Anjelov a možnosťou získať zadarmo dáta navyše.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu