TOP15 v novembri: vyhrávajú lacné androidy

Najdrahší telefón v novembrovom rebríčku neprekročil hranicu dvesto eur. Zákazníci stále uprednostňujú lacné dotykové smartfóny a tlačidlovým Nokiám šliape na päty Alcatel.

Rubrika TOP15 je prehľadom najpredávanejších telefónov v kamenných predajniach. Údaje nám poskytuje partner - mobilonline.sk.

ikona

TOP15 v októbri: zaujali dotykové androidy, tlačidlové telefóny i véčkaV októbrovom rebríčku najpredávanejších telefónov má svoje zastúpenie až šesť značiek. Zákazníci sa tradične zamerali na tlačidlové telefóny a lacné androidy, ale pribudli aj vyklápačky od Alcatelu.

Už v minulomesačných rebríčkoch sme si všimli, že tlačidlové Nokie sa začínajú deliť o pozornosť s telefónmi značky Alcatel. Cieľovej skupine zákazníkov, ktorí hľadajú lacný telefón s alfanumerickou klávesnicou, dokáže výrobca ponúknuť véčkovú i klasickú konštrukciu s veľkými tlačidlami, ktorá je medzi niektorými používateľmi stále žiadaná.

Prvé dve novembrové miesta sa oproti októbrovým nezmenili. Zákazníci v obchodoch firmy mobilonline.sk najčastejšie nakupovali tlačidlovú Nokiu 108 a lacný android Samsung Galaxy J3. O jednu priečku si polepšil Huawei Y3 II a najdrahší telefón rebríčka Samsung Galaxy J5 (2016) sa zo siedmeho dostal až na štvrté miesto. V prvej päťke nechýba ani zástupca Lenova, konkrétne model A1000, ktorého cenovka sa sa zmestí tesne pod sedemdesiat eur.

Rebríček TOP15 najpredávanejších telefónov v novembri 2016 v obchode mobilonline.sk:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu