Cena LG G6 sa odhaľuje. Bude vyššia než u predchodcu

V známom obchode Media Markt si už môžete predobjednať novú vlajkovú loď LG G6 s 5,7'' QHD displejom a pomerom strán 18:9. Jej cena je vyššia než sa očakávalo.

Top model LG G6 bol jedným z najväčších lákadiel na tohtoročnom MWC. Výrobca novú vlajkovú loď predstavil už deň pre otvorením brán výstaviska a nová vlajková loď si hneď získala pozornosť médií i verejnosti.

Oproti predchodcovi G5 prináša množstvo pozitívnych zmien. Už na prvý pohľad zaujme kvalitnou konštrukciou zo skla a kovového rámu. G6 sa pýši certifikáciou IP 68 čo znamená, že by jej nemalo ublížiť ponorenie do sladkej vody do hĺbky 1,5 metra po dobu 30-tich minút. Displej s 5,7-palcovou uhlopriečkou a jemným QHD (1440 x 2880 b.) rozlíšením ponúka netradičný pomer strán 18:9. Rám okolo displeja je minimálny a napriek veľkosti obrazovky sa LG G6 dobre drží v ruke. Je dokonca o dva milimetre užšia než G5.

Novému pomeru strán bola prispôsobená aj najnovšia verzia používateľského prostredia LG UX 6.0, ktoré beží nad Androidom 7.0 Nougat. Širokouhlý displej 18:9 využíva aj aplikácia fotoaparát, ktorá ponúka štyri nové režimy. Aj s rozdelením obrazovky na dva štvorce. Výrobca opäť použil duálny, tentoraz 13 Mpix snímač s nahrávaním videí až v 4K rozlíšení. O výkon sa postará procesor Snapdragon 821, ktorému asistujú 4 GB operačnej pamäte a 32 GB úložisko s podporou microSD kariet o veľkosti až 2 TB. Všetky podorbnosti o novinke a živé fotografie nájdete v článku Základné info LG G6.

Prvý kontakt

Výrobca oficiálne cenovku LG G6 zatiaľ neprezradil. Očakávalo sa, že bude o niečo vyššia než pri G5, ktorá štartovala s cenou 649 eur. V e-shope známeho nemeckého obchodu Media Markt, ktorý má svoje predajne aj v Rakúsku a nakupujú tam mnohí Slováci, sa dá LG G6 predobjednať. Cena je stanovená na 749 eur, čo je viac než prvé odhady, ktoré hovorili o cene 700 eur. Na výber sú štyri farby: čierna, biela a platinová.

Dostupnosť telefónu je uvedená do 12 týždňov, očakáva sa, že predaj odštartuje v apríli. Aká bude cena pre slovenský trh a kedy sa u nás oficiálne objaví zatiaľ nevieme.

Zdroj: mediamarkt.de

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 14.03.2017 - 12:18

Vystrelia cenu do nebies a potom sa čudujú, že sa im každý rok darí horšie a horšie. To si fakt myslia, že existuje nekonečno spotrebiteľov, ktorí sú ochotní vynaložiť také peniaze za blbý telefón zvyčajne na 2 roky???

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne14.03.2017 - 12:20 Trvalý odkaz

Ako uvadzacia cena je to v poriadku, telefon ponuka dost zaujimavych ficur.
Aj tak bude v oktobri niekde na 4 stovkach za sedivku.

marek123414.03.2017 - 12:27 Trvalý odkaz

Wayne, je to len telefón i keď si veci extrémne vážim, nevyhnem sa 2-3 pádom za existenciu telefónu. Preto to beriem ako vec, ktorú použijem, obijem aj keď nechtiac aj s použitím púzdra, opotrebujem a obalím soľou za 2-3 dovolenky u mora. Môj max.je tak 300 EUR.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne14.03.2017 - 12:37 Trvalý odkaz

Ked najdes, taky co ti vyhovuje, v poriadku, kup si telefon za 300 max. To je tvoj pohlad na vec. Mozno mas nieco ine do coho vrazas peniaze. Ja mam bicykel za 200 eur, ma 4 kolesa, retaz, jazdi. Mam znameho, co ma bike za stvorcifernu sumu a najazdi na nom za rok tolko co ja autom. Da za telefon max 200 eur. Ja rad konzumujem informacie, spekulujem s viacerymi zariadeniami naraz, a ked sa mi telefon paci, nedbam, kupim si aj iPhone, preco nie. Vsetci miname svoje peniaze inac, a je kazdeho vec, co si kupi. Ak ty neprehryznes sumu 749, v poriadku, najdu sa nadsenci, ktorym to problem nerobi. Mozno nepojdu na dovolenku a budu fotit len kvietky v byte alebo v parku, ale to je ich vec. Nie je dovod aby nas iritovalo hospodarenie ludi s vlastnymi prostriedkami. :)

Tomas14.03.2017 - 13:25 Trvalý odkaz

Wayne, ty mas bicykel so 4 kolesami? :D

Celá diskusia 13 príspevkov