Apple zrejme ukončí podporu pre iPhone 5, 5C a iPad 4. generácie

Nová beta verzia aktualizácie iOS 10.3.2 už nie je dostupná pre 32-bitové zariadenia. Nový iOS tak už nemusí dostať iPhone 5, 5C ani iPad štvrtej generácie.

Najnovšia verzia aktualizácie 10.3.2 pre beta testerov a vývojárov ukázala, že už nie je dostupná pre 32-bitové zariadenia. Je tak pravdepodobné, že oficiálny update už nedostanú modely s procesorom A6 a A6X. Tento čipset beží v iPhone 5, iPhone 5C a iPade 4.

Apple iPhone 5C a iPad 4 boi predstavené v septembri 2012, iPhone 5C o rok neskôr spolu s modelom iPhone 5S. Ten ale narozdiel od 5C, ktorý vychádzal z päťky, dostal novší 64-bitový procesor A7. Ukončenie podpory sa netýka len 32-bitových procesorov, ale aj 32-bitových aplikácií.

V júni prebehne vývojárska konferencia WWDC, na ktorej sa okrem iného očakáva uvedenie novej verzie operačného systému iOS 11. S podporou pre 32-bitové zariadenia už ale nepočíta. Netreba zabúdať, že nedávno vydaný update 10.3.2 je len beta verzia a Apple sa nakoniec môže rozhodnúť inak. Je však pravdepodobné, že v obave o stabilitu a výkon systému bude podporovať už len hardvér s 64-bitovou architektúrou.

Majitelia 32-bit zariadení zariadení ich môžu používať aj naďalej, len sa musia zmieriť s tým, že nové funkcie, vylepšenia ani opravy chýb už spolu s aktualizáciou nedostanú. Chcete sa stať beta testerom? Návod ako na to nájdete v našom článku. Malé zamyslenie na záver: ktorý iný výrobca takmer päť rokov pravidelne aktualizuje svoje zariadenia?

Zdroj: appleinsider.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu