Android 7.1.2 pre Nexusy a Pixely môže znefunkčniť čítačku odtlačkov

Aktualizácia na novú verziu operačného systému Android 7.1.2 spôsobila mnohým majiteľom Google zariadení problémy so skenerom odtlačkov. Niekomu nefunguje vôbec, inému sa nedarí pridať nový odtlačok.

Začiatkom apríla spustil Google aktualizáciu na verziu Android 7.1.2 pre modely Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel a Pixel XL. Krátko na to sa na webovej stránke productforums.google.com začali objavovať sťažnosti používateľov, ktorým prestal skener fungovať, alebo mali problém s pridaním nového odtlačku. Niektorým pomohol reštart, iní bezúspešne skúšali reset na továrenské nastavenia. Google o probléme vie a pracuje na jeho odstránení.

screen: productforums.google.com

S predchádzajúcou verziou Android 7.1.1 fungoval snímač korektne, po aktualizácii na 7.1.2 prestal na niektorých modeloch Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel a Pixel XL pracovať. Nedá sa použiť na odomknutie telefónu a nepracuje ani s žiadnou aplikáciou. Množstvo ohlasov naznačuje, že nejde o náhodné hardvérové zlyhanie číťačky, ale o softvérovú chybu po update. Opravná aktualizácia zatiaľ nebola sprístupnená.

Google v poslednom čase nemá pri vydávaní nových verzií systémov šťastie. Koncom marca musel odložiť update na Android Wear 2.0 pre nositeľné zariadenia, pretože obsahoval chybu. Teraz hlási závažný nedostatok množstvo používateľov modelov Nexus 5X, 6P a Pixel.

V marci musel Google riešiť aj nepríjemnosti so znefunkčnením služby Android Pay po aktualizácii Nexusu 6 na verziu 7.1.1. Prvýkrát v histórii tak poslal na svoje zariadenie namiesto updatu downgrade. Bude sa situácia opakovať aj s verziou 7.1.2?

Zdroj: productforums.google.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu