Logitech Keys-To-Go - klávesnica pre iOS, Android i Windows

Recenzia prenosnej Bluetooth klávesnice s trojmesačnou výdržou. Vďaka kompaktným rozmerom a nízkej hmotnosti je ako stvorená na cesty.

Dotykové klávesnice zvyčajne postačia vtedy, keď potrebujeme odpísať na správu alebo vyhľadať informácie na internete. Problém nastáva, ak je potrebné písať dlhé články či pracovať. Ako vyriešiť tento problém tak, aby sme neobetovali komfort počítačových klávesníc, no neprišli o mobilitu?

Momentálne jediným rozumným riešení tejto dilemy je použiť externú klávesnicu. Minulý rok som otestoval dve klávesnice od Logitech, ktoré boli vhodné ako univerzálne riešenie pre počítač, televízor či HTPC - počítač v obývačke. Keys-To-Go je klávesnica, ktorá je ešte menšia, ľahšia než spomenuté dve, čo ju robí vhodnou na cestovanie a používanie s tabletom. Je táto klávesnica odpoveďou na problémy v úvode?

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Základné parametre:

Rozmery: 242 x 137 x 6 mm, hmotnosť: 182 g (overené), pripojenie: Bluetooth, podporované systémy: Windows 7 a novší, Android 4.1+, iOS a Apple TV, výdrž: 3 mesiace pri použití 2 hodiny denne, čas nabíjania: 2,5 hodiny, odolnosť voči vode a pádom

Obsah balenia:

Logitech Keys-To-Go, microUSB kábel, dokumenty

Hlavné prednosti klávesnice Keys-To-Go sú rozmery, predovšetkým hrúbka a hmotnosť. Vďaka tomu sa ľahko prenáša a v batohu si ju ani nevšimnete. Hrúbka a šírka klávesnice zase zodpovedajú rozmerom tabletov, čo umožňuje klávesnicu dať do rovnakého obalu.Veľkým plusom je aj zvýšená odolnosť voči vode a pádom, čo ju robí ideálnou na cestovanie.

Spracovanie je na výbornej úrovni, klávesy sa ľahko stláčajú, povrch je príjemný na dotyk a klávesnica je napriek malej hrúbke pevná. Konštrukciu a spracovanie hodnotím veľmi pozitívne nemám jej čo vytknúť.

V predaji sú dve verzie, jedna je určená pre iOS, druhá pre Android a Windows. Ja som testoval iOS verziu, no Keys-To-Go fungovala aj na Androide a Windows. Rozdiel medzi modelmi je v popisoch klávesov a ich funkciách. Usporiadanie a funkcie pre iOS verzie sú pre Windows nevhodné a zmätočné. Tlačidlá control a function sú vymenené (Lenovo to tiež robí), vymenené sú tiež alternate a štart. Úplne chýba escape a delete, čo pokladám za najväčší problém.

Mulitmediálne klávesy tiež fungujú iba niektoré. Vzhľadom na tieto fakty odporúčam dobre zvážiť na akej platforme plánujete klávesnicu používať a podľa toho kúpiť jednu alebo druhú verziu. Úplná kompatibilita so všetkými platformami žiaľ nefunguje podľa predstáv.

Najdôležitejším faktom je však pocit z písania na klávesnici. Tu ma Keys-To-Go veľmi príjemne prekvapila. Napriek nízkej hrúbke iba 6 mm je zdvih klávesov dostatočný a odozva je tiež veľmi dobrá. Na klávesnicu si treba samozrejme zvyknúť, no po chvíľke tréningu som vedel písať rýchlo a bez chýb. Problémom nie je ani písanie viacerými prstami naraz. Klávesnicu Keys-To-Go vrelo odporúčam, ba priam pokladám za nevyhnutnosť pre majiteľov tabletov, ktorí plánujú často písať.

Výhody:

+ nízka hmotnosť a kompaktné rozmery

+ kompatibilita s Android, iOS aj Windows

+ výdrž

+ príjemný povrch

+ odolnosť voči vode a pádom

+ odozva klávesov

Nevýhody:

- popisky a funkcie klávesov nefungujú dobre naprieč platformami

Orientačná cena: 60 €

Záver

Logitech Keys-To-Go je podľa mňa veľmi zaujímavý doplnok k tabletu, smartfónu, notebooku, či televízoru. Vďaka kompaktným rozmerom a nízkej hmotnosti je ako stvorený na cesty. Odolnosť voči vode aj pádom je tiež veľké plus. Páčila sa mi príjemná textúra plyšového povrchu a klávesy, ktoré mali dobrú odozvu a ľahko sa stláčali. Za nevýhodu pokladám problematické používanie naprieč rôznymi operačnými systémami, kedy nie všetky klávesy fungujú tak, ako by mali. Pred kúpou preto odporúčam dobre zvážiť, s akými zariadeniami budete klávesnicu používať.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu