Vianoce 2010: lacné akciové fóny v Orangei

Prehľad akciových telefónov pred Vianocami 2010 Zoznam lacnejších akciových telefónov v Orangei začínajúcich cenou do 110 eur pre paušál nad 18 € mesačne.

Ponuka lacných telefónov v Orangei je mierne chudobnejšia než tá v T-mobile. Aj napriek tomu je výber dostatočne veľký a každý si určite vyberie ten svoj. Rebríčku telefónov do 110 eur kraľuje Nokia E52 spolu s dvojicou androidov - Xperiou X10 mini a LG Optimus One. Všetky tri smartfóny ponúknu atraktívnu funkčnú výbavu, rozhodovať sa preto môžete na základe dizajnu, rozmerov alebo operačného systému.

Kto však nechce vyhadzovať "stovku" za slušne vybavený telefón, tomu odporúčame pozorne si prezrieť Samsung Galaxy 3, Orange Boston či LG GT540 Optimus. Ak vás však Android neoslovil, no od svojho telefónu očakávate podporu Wi-Fi, rýchlych prenosov cez HSDPA či zabudované GPS, Samsung Monte je pre vás ako stvorený. Cenovku s hodnotou 29 eur nosí navigačná Nokia 5230, tú u konkurencie kúpite pri podobnom paušále za symbolické euro.

Ak váš rozpočet na nový telefón nesmie prekročiť 20 eur, odporučiť vám môžeme výborne vybavenú Nokiu C5 so Symbianom, dotykový LG GT405 či Sony Ericsson Elm s Wi-Fi a 5 Mpix fotoaparátom. Ponuka "eurových" mobilov je výrazne slabšia než u konkurencie, no i tak sa z nej dá vybrať. Ak preferujete videohovory, porozmýšlajte nad Nokiou 2730 classic či ženským slajderom Nokia 7230. Zvyšné telefóny toho príliš veľa nedokážu, takže si z nich vyberte podľa vlastného vkusu.

V ponuke Orangeu nesmieme zabudnúť spomenúť zľavu pre verných zakázníkov vo výške 20 €. Pre jej využitie stačí byť zákazníkom Orangeu aspoň 2 roky.

Samsung S5530

Model s označením S5530 je slajder so základnou funkčnou výbavou a atraktívnym dizajnom. Vo výbave nájdete už tradičnú ponuku funkcií. Tá zahŕňa 2,2-palcový QVGA displej, tromegapixelový fotoaparát (bez autofókusu a blesku) či podporu EDGE. Vnútorná pamäť dosahuje 40 MB, rozšíriť ju môžete microSDHC kartou o ďalších 16 GB. Z multimediálnej výbavy je prítomný hudobný prehrávač a FM rádio s RDS.

fotka

Cena: 1 €

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung S5530

Nokia 2330 classic

Nokia 2330 classic je zaujímavý mobil pre nenáročných užívateľov. Oceniť ho môžu najmä starší ľudia, ktorí potrebujú lacný mobil s väčším displejom a písmom. Výhodou je určite aj prítomnosť FM rádia s hlasným reproduktorom i prepojeným budíkom a VGA fotoaparát.

fotka

Cena: 1 €

RECENZIA: Nokia 2330

Galéria: Nokia 2330

Nokia 2730 classic

Nokia 2730 classic je lacný mobil klasickej konštrukcie podporujúci siete tretej generácie. Je preto ideálnym zástupcom tých najlacnejších mobilov v ponuke našich operátorov. Nokia 2730 classic podporuje videohovory, má dvojmegapixelový fotoaparát, 3,5 mm audio konektor, FM rádio s RDS a mnoho ďalších užitočných funkcií, ktoré využijú a ocenia najmä menej nároční používateľia.

fotka

Cena: 1 €

ZÁKLADNÉ INFO: Nokia 2730 classic

Samsung E2550 Monte slider

Tento vysúvací model neprekvapí žiadnou špeciálnou funkciou, ponúkne však malý dvojpalcový displej, podporu EDGE, pamäťové karty či FM rádio s RDS a nahrávaním.

fotka

Cena: 1 €

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung E2550 Monte slider

LG A310

LG A310 je jednoduchý 3G slajder so základnou funkčnou výbavou. Obsahuje farebný displej so zastaralým rozlíšením 176 x 220 bodov, dvojmegapixelový fotoaparát, podporu EDGE, UMTS či pamäťové karty.

fotka

Cena: 1 €

Orange Malibu

Orange Malibu je jednoduchý mobil so základnou funkčnou výbavou a podporou sietí tretej generácie. Ponúka farebný QVGA displej, dvojmegapixelový fotoaparát, podporou pamäťových kariet či sietí tretej generácie. Z ostatnej funkčnej výbavy je známa prítomnosť Bluetoothu, MP3 prehrávača, FM rádia či silnej 1 000 mAh batérie.

fotka

Cena: 1 €

ZÁKLADNÉ INFO: Orange Malibu

Nokia 7230 - pre ženy

fotka

Nokia 7230 je klasický slajder, ktorý ničím zvlášť nezaujal, ale ani neurazil. Má dostatočne veľkú pamäťovku v balení, má microUSB (hoci ho nabijete len tenkou Nokia nabíjačkou), má 3,5 mm jack, má veľký, dobre čitateľný displej a v menu, telefónnom zozname či správach si môžete určiť zobrazovanie veľkého písma. Video a fotky sú vhodné akurát tak na displej tohto mobilu. Výrobca zabudol na ovládač hlasitosti v bočnej stene aj na vypínacie tlačidlo, ktoré by slúžilo na rýchle prepínanie profilov. Chýbala nám aj regulácia podsvietenia, intenzity aj doby.

Cena: 1 €

RECENZIA: Nokia 7230

Galéria: Nokia 7230

Sony Ericsson Zylo - hudobný slajder

fotka

Sony Ericsson Zylo je model patriaci do radu Walkman a dokazuje to, okrem iného, výborným hudobným prehrávačom a podporou bezstratového zvukového formátu FLAC. Chýba mu však 3,5 mm jack, čo považujeme za podstatnú nevýhodu. Správny hudobný mobil by totiž mal mať možnosť pripojiť si vlastné slúchadlá. Zylo nás tiež prekvapil svojou funkčnou výbavou. Za svoju nízku cenu totiž ponúkne podporu UMTS, HSPA či GPS.

Cena: 19 €

RECENZIA: Sony Ericsson Zylo

Galéria: Sony Ericsson Zylo

Nokia C5 - rozumná voľba

fotka

Nokia C5 je veľmi sympatický telefón. Menší, ale stále dostatočný displej s výbornou čitateľnosťou na slnku, výborná klávesnica, silná batéria a spoľahlivý operačný systém. K tomu navigácia Ovi Maps zadarmo. Mapy vami vybraných krajín si stiahnete cez Map Loader a môžete využívať zabudované GPS koľko len chcete. Výdrž pri navigovaní je až niekoľkonásobne vyššia než na veľkých dotykových smartfónoch. Najzásadnejšou nevýhodou je absencia Wi-Fi. V takom prípade siahnite radšej po Nokii E52.

Cena: 19 €

RECENZIA: Nokia C5

Galéria: Nokia C5

Sony Ericsson Elm - prekvapivá výbava

fotka

Sony Ericsson Elm je mobil s klasickou konštrukciou, ktorý svojou funkčnou výbavou prekvapil. Novinka podporuje rýchle prenosy cez HSPA, Wi-Fi, DLNA, GPS a obsahuje päťmegapixelový fotoaparát s autofókusom. Nechýba ani zabudovaná Facebook aplikácia či navigácia Wisepilot. Okrem funkčnej výbavy je zaujímavé aj netradičné zahnutie zadného krytu.

Cena: 19 €

ZÁKLADNÉ INFO: Sony Ericsson Elm

Nokia 5230 - najlacnejší navigátor

fotka

Nokia 5230 svojim dizajnom kopíruje už starší model 5800 Xpress Music, no ponúka orezanejšiu funkčnú výbavu. Chýba najmä podpora bezdrôtových prenosov cez Wi-Fi. Dvojmegapixelový fotoaparát bez autofókusu a LED blesku tiež neohúri svojou kvalitou. Napriek tomu je Nokia 5230 výborný hudobný mobil s jemným displejom, ktorý navyše ponúka doživotnú bezplatnú navigáciu.

Cena: 29 €

RECENZIA: Nokia 5230

Galéria: Nokia 5230

LG GT405 - ďalšia Cookie variácia

fotka

LG GT405 je ďalší nástupca úspešného modelu Cookie. GT405-ka obsahuje dotykový trojpalcový displej s rozlíšením 240 x 400 bodov, pätmegapixelový fotoaparát s autofókusom a základnou multimediálnou výbavou. Nechýba teda hudobný prehrávač, FM rádio s RDS či akcelerometer pre otáčanie fotografií. Z dátovej výbavy poteší prítomnosť 3G s nadstavbou HSDPA. Wi-Fi bohužiaľ opäť chýba.

Cena: 19 €

ZÁKLADNĚ INFO: LG GT405

Samsung Monte Wi-Fi + HSDPA + GPS

fotka

Samsung Monte je rozporuplný telefón. V jeho prospech hovorí množstvo zaujímavých funkcií ako Wi-Fi, HSDPA, 3,5 mm jack, GPS či kapacitný displej. Výhody však prebíjajú drobnosti, ktorými si to Monte kazí. Napríklad chýbajúca QWERTY klávesnica pre pohodlnejšie písanie, nechránený objektív, chýbajúci autofókus či kalendár s malou pamäťou.

Cena: 39 €

RECENZIA: Samsung Monte

Galéria: Samsung Monte

LG GT540 Optimus - základný android

fotka

LG GT540 je výborný lacný dotykový smartfón s operačným systémom Android 2.1, trojpalcovým displejom a trojmegapixelovým fotoaparátom s autofókusom. Telefónu nechýba podpora HSDPA či Wi-Fi. Z hudobnej výbavy na vás čaká 3,5 mm jack a FM rádio s RDS.

Cena: 59 €

ZÁKLADNÉ INFO: LG GT540

Samsung Galaxy 3 lacný android s dobrou výbavou

fotka

Galaxy 3, známy ako aj Samsung i5800, je dotykový smartfón s operačným systémom Android 2.1 Eclair. Novinka používa kapacitný displej s WQVGA rozlíšením na 3,2-palcovej uhlopriečke. Škoda, že sa Samsung nerozhodol použiť aspoň HVGA rozlíšenie. Vo výbave však nič podstatné nechýba, v telefóne nájdete podporu 3G, HSDPA, Wi-Fi či GPS. Z multimediálnej výbavy nechýba trojmegapixelový fotoaparát s autofókusom, 3,5 mm jack, FM rádio s RDS či podpora prehrávania DivX. O poriadnu výdrž sa postará 1 500 mAh batéria.

Cena: 69 €

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung Galaxy 3

Orange Boston lacný android so slovenskou lokalizáciou

fotka

Orange Boston vyvolal obrovský záujem najmä svojou cenou. Prítomnosť Androidu, Wi-Fi, HSDPA, GPS či dobrého dotykového displeja - čo viac si priať. Boston ma však prekvapil i rozšírenou domácou obrazovkou a výborným slovenským kalendárom.

Cena: 49 €

RECENZIA: Orange Boston

Galéria: Orange Boston

Sony Ericsson Xperia X10 mini - drobec s bohatou výbavou

fotka

Sony Ericsson Xperia X10 zaujme nielen svojimi drobnými rozmermi, ale i funkčnou výbavou. Za pomerne sympatickú cenu ponúka všetko potrebné, čo mladý človek od telefónu potrebuje - Wi-Fi, 3G, operačný systém, hudobný prehrávač, dobrý fotoaparát a 3,5 mm jack pre pripojenie vlastných slúchadiel. A to všetko v mimoriadne kompaktných rozmeroch! Nová miniaturizovaná Xperia sa stala hitom tohto roku a dovolíme si tvrdiť, že i ľudovým smartfónom roka. Podobne ako Boston, aj Xperie majú slovenskú lokalizáciu.

Cena: 109 €

RECENZIA: Sony Ericsson Xperia X10 mini

Galéria: Sony Ericsson Xperia X10 mini

LG Optimus One (LG P500) android s podporou DivX

fotka

LG Optimus One označuje výrobca sloganom "váš prvý smartfón". Novinka beží na najnovšom operačnom systéme Android 2.2 Froyo a poháňa ju 600 MHz procesor. Displej ostal tradičný, používa rozlíšenie 320 x 480 na 3,2-palcovej uhlopriečke. Multimediálnu výbavu tvorí trojmegapixelový fotoaparát s autofókusom, podpora prehrávania DivX videí, 3,5 mm jack a FM rádio. Na internet sa pripojíte pomocou technológie UMTS, HSDPA i Wi-Fi. Náročnejších používateľov isto poteší 1 500 mAh batéria.

Cena: 109 €

ZÁKLADNÉ INFO: LG Optimus One

Nokia E52 - klasika s poriadnou výdržou

fotka

Nokia E52 je výborný pracovný nástroj a taktiež skvelý multimediálny telefón. Po pár dňoch strávených s týmto mobilom som plný pozitívnych skúseností. Potešili ma pomerne rýchle reakcie, zabudovaný Nokia Messaging, podpora N-Gage hier či 3,5 mm jack. Sklamala ma však slabšia citlivosť Wi-Fi aj GPS a fotoaparát, ktorému chýba autofókus. Ten však v pracovnej triede Eseries nie je taký podstatný. Nokiu E52 považujem za jeden z najlepších pracovných telefónov, aký môžete dnes kúpiť.

Cena: 109 €

RECENZIA: Nokia E52

Galéria: Nokia E52

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 30.11.2010 - 21:20

Rusty: Máte tam chybu, pri Nokii 2730 classic je obrázok iPhonu. Keby to tak aj platilo, myslím tú cenu.. =)

anonymous30.11.2010 - 22:11 Trvalý odkaz

Rado: Zabudli ste na Sony Ericsson Cedar.Celkom slusny fonik.

anonymous30.11.2010 - 22:15 Trvalý odkaz

bEGBIE: Toto pravdepodobne vyvracia dohady o reklame, aj ked to malo byt zverejnene naraz. Aj ked viem, ze by ste to asi nestihali. Dneska ste to celkom roztocili :-) (kto nerozumie prispevku tak ho odkazujem na lacne akciove fony t-mobile)

anonymous30.11.2010 - 22:18 Trvalý odkaz

Valaroma: Michal Krajcir: Mrzi ma ton, aky som pouzil v komentari k clanku o TM, ospravedlnujem sa. No som rad, ze moja rada padla na urodnu podu :-)

anonymous30.11.2010 - 22:34 Trvalý odkaz

baltimora: Prekvapilo ma ze tam nie je Sony Ericsson Cedar ponuka toho viac ako Nokia 2730 classic a pritom je za rovnaku cenu k pausalom.

Celá diskusia 31 príspevkov