O2 ruší surfovanie zníženou rýchlosťou a ponúka Internet na deň v EÚ s objemom dát 125 MB

O2 prináša od 3. júla možnosť surfovať v krajinách EÚ už aj s balíčkom Internet na deň. Bez príplatku tak môžu v zahraničí využiť polovicu celkového objemu, teda 125 MB dát. Operátor zároveň rusí surfovanie po vyčerpaní dát obmedzenou rýchlosťou.

Služba Internet na deň je k dispozícii automaticky na každej aktivovanej SIM karte s programom O2 Fér alebo O2 Voľnosť. Pre aktiváciu stačí, aby si zákazník povolil prístup na internet. Bežne má za 0,50 centov k dispozícii na deň 250 MB dát na Slovensku a v ČR. V krajinách EÚ, Nórsku, Lichtenštajnsku a na Islande môže denne využiť polovicu balíčka, teda 125 MB bez príplatku.

O2 od 3. júla ruší možnosť surfovať po internete obmedzenou prenosovou rýchlosťou po vyčerpaní balíčka zákazníka. Nielen v zahraničí, ako to oznámil pri spustení EÚ roamingu, ale aj na Slovensku. Tok dát sa zastaví.

Pozn. redakcie: K podobnému kroku pristúpil nedávno Orange, ktorý pri uvedení nových paušálov Go Europe zrušil surfovanie obmedzenou rýchlosťou. Pri starých paušáloch sa dá využiť. Telekom pri programoch Happy spomalenie toku dát stále ponúka. Rýchlosť je 64 kbps oboma smermi. 4ka nič také v ponuke nemá ani nemala.

Zákazníci majú na výber viacero možností ako využívať internet ďalej aj po prečerpaní balíčka a bez obmedzenia rýchlosti. Okrem manuálnej obnovy dátového balíčka môžu využiť aj službu Datahit, ktorá okrem automatickej obnovy zároveň prenáša neminuté dáta do nasledujúceho mesiaca.

So službou Datahit získavajú zákazníci výhody automatickej obnovy balíčka, pričom neminuté dáta sa prenášajú do ďalšieho mesiaca. Zároveň platí, že zákazník čerpá najprv svoje prenesené dáta. Každý mesiac si tak môže prenášať neminutý objem dát.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

nanoSIM 30.06.2017 - 00:57

O2 surfovanie zníženou rýchlosťou neruší. Stále ho ponúka v národnom roamingu Telekomu.

Zdenko04.07.2017 - 23:41 Trvalý odkaz

Tymto o2 stratilo 3 ludi z nasej rodiny. Boli sme s vami od zaciatku a cim dalej tym vyzsie ceny a horsie podmienky. Ale hlavne, ze sa robia drahe promo eventy (10 pribehov v Rafinery) a tam sa minaju státisíce € na hluposti. Ak to cita niekto z vedenia o2 tak vie o com pisem. Good bye a zamyslite sa nad vasou firmou pokial nie je neskoro...

Celá diskusia 2 príspevky