Facebook spustil globálnu dostupnosť funkcie Nájsť Wi-Fi

Po minuloročnom testovaní sa novinka dostáva postupne aj k bežným používateľom. S jej pomocou si môžete vyhľadať podniky vo vašom okolí, ktoré ponúkajú verejné Wi-Fi.

Funkcia Nájsť Wi-Fi má pomôcť používateľom, ktorí sú na cestách. Môže byť užitočná aj v oblastiach, kde nie je dostatočný signál pre mobilné dáta. Po jej spustení vidíte na displeji telefónu podniky vo vašom okolí, ktoré ponúkajú bezplatné Wi-Fi pripojenie. Informácie o dostupnosti dopĺňajú otváracie hodiny, webová adresa podniku a názov bezdrôtovej siete, ktorú ponúka.

Služba Nájsť Wi-Fi vám však nezobrazí každý dostupný hotspot. Podmienkou je, aby daný podnik pridal informácie o Wi-Fi sieti na svoju Facebookovú stránku.

Cieľom projektu je, okrem iného, posilniť internetové pripojenie, a tým aj používanie samotného Facebooku. Nech budete kdekoľvek, môžete tak ľahko zmapovať dostupné siete. Americký gigant je známy tým, že sa snaží rozširovať dostupnosť internetu aj do oblastí, ktoré sú nedostatočne pokryté.

Ak chcete nájsť Wi-Fi hotspoty vo vašom okolí, otvorte aplikáciu Facebook, ťuknite na kartu Viac, prejdite nižšie na Aplikácie, zobrazte všetky a ťuknite na Nájsť Wi-Fi. Nová súčasť je k dispozícii pre operačný systém Android a iOS. Facebook ju však sprístupňuje postupne. Ak sa vám ponuka zatiaľ nezobrazuje, treba pár dní počkať.

Zdroj:

Facebook

Diskusia k článku:

viperman 03.07.2017 - 16:58

ja už to tam mám minimálne týždeň, resp samé mi to vyskočilo že nech to vyskúšam..

Celá diskusia 2 príspevky