Rozpoznávanie hudby TrackID v septembri končí

Obľúbená aplikácia na rozpoznávanie skladieb tento rok končí a zmizne z obchodu Google Play. Sony ju vypne už 15. septembra. Zrušením služby prídete o všetky vaše údaje, ktoré tvoria históriu vyhľadávaných skladieb.

TrackID je vernou súčasťou telefónov Sony od roku 2005. Počas 12-ročnej existencie stihla nahromadiť do svojej hudobnej databázy množstvo obsahu. Vďaka tomu vo väčšine prípadov rozpoznala neznámu skladbu, hrajúcu vo vašom okolí. Následne vám ponúkla detaily o mene interpreta, názve skladby a albumu, na ktorom sa nachádza, a tiež umožnila nájsť jej text, videoklip na YouTube či digitálny obchod, kde sa daná pieseň predáva. Včera však Sony oznámilo, že TrackID nebude v roku 2018 pokračovať.

Prekvapivé stanovisko japonskej spoločnosti hovorí, že službu na rozpoznávanie hudby bude vypnutá už 15. septembra. S koncom aplikácie stratíte aj všetky vaše údaje, ktoré tvoria históriu vyhľadávaných skladieb. Nedajú sa preniesť do žiadnej inej aplikácie a po zrušení služby budú odstránené. Ako náhradu vám TrackID odporúča aplikáciu Shazam, ktorá funguje na rovnakom princípe. Okrem nej je na výber viacero ďalších alternatív ako SoundHound, MusicID a podobne.

TrackID sa tak zaradí k Live on YouTube, Play Meomries Online a podobným aplikáciám Sony, ktorým sme museli povedať zbohom.

Zdroj: Xperia Blog

Diskusia k článku:

Nightmare 04.07.2017 - 19:45

skoda...dobra aplikacia a oni to rusia

Tomas04.07.2017 - 21:05 Trvalý odkaz

Sikovna apka, mal som ju predinstalovanu na mojej starej xperii... nostalgia:)

Celá diskusia 2 príspevky