Takto fotí Xiaomi Mi Max 2

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Xiaomi Mi Max 2 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 12 Mpix (4:3), Sony IMX386, AF (PDAF), clona f/2.2, uzávierka 1/1000 - 32 s, dual LED blesk, video 4K (30 fps)

Predný fotoaparát: 5 Mpix (4:3), clona f/2.0, video Full HD (30 fps)

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Xiaomi Mi Max 2.

Krátky komentár:

Mi Max 2 je obrovský mobil s veľkým displejom, slabou čitateľnosťou na slnku aj malými pozorovacími uhlami. Asi chápete, že toto nebude ideálny fotomobil. A v cenovej kategórii okolo 250 - 300 eur má aj viacero konkurentov, ktorí ho fotoaparátom prekonávajú; aj technickou kvalitou záberov, aj prostredím aplikácie. Ale čert to ber - ak hľadáte poriadny tabletofón, resp. fablet, nemáte dnes veľmi na výber. A tak sa práve pozeráte na zábery z dostupného mini tabletu, z ktorého si zavoláte, ktorého fotoaparát spustíte aj dvojitým stlačením hlasitosti nadol, ktorého objektív nijak nevytŕča zo zadnej steny... Kvalitu fotografií a videí už posúďte sami. Ja tvrdím, že je síce podpriemerná, ale pokiaľ by bol displej kvalitnejší a prostredie prepracované, nebol by som k tomuto prístroju až taký kritický. Na občasné vytvorenie fotografie alebo videa je to dokonca celkom fajn hračka. Problémy nastanú, až keď chcete často meniť časovanú samospúšť, pomer strán fotografie, rozlíšenie displeja...dostať sa zakaždým do nastavení (cez Režimy, ako to dokáže len Xiaomi) je občas ťažké, a občas úplne nemožné (záznam videa prednou kamerou).

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

juryno 21.07.2017 - 14:13

A kedy uz bude siroko dostupny? Zaujmam sa on voli velkosti displeja a baterii

Peter21.07.2017 - 19:52 Trvalý odkaz

Ja ho mám asi 4 dni, raz som ho nabil jak mi prišiel a drží mi doteraz, čiže 4.deň :D a mám 28 % ale zaťažoval som ho tak bežne nie naplno. Aj tak každý mobil mi mrel po dvo dňoch pri takej zaťaží :) úplne top výdrž, a k článku, displej sa mi páči pozorovacie uhly fajn, čitateľnosť na slnku slabá to áno. Fotky určite nie sú podpriemerné :) stereo zvuk zaujímavý. Určite nie mobil na fotenie ale na multimédiá to je pri tomto mobile luxus :P

Celá diskusia 2 príspevky