Essential Phone sa má začať predávať v priebehu pár týždňov

Po oficiálnom uvedení telefónu nebolo známy presný dátum, kedy sa zariadenie dostane na trh. Andy Rubin neskôr tvrdil, že sa ho zákazníci dočkajú koncom júna. To sa však nestalo a tak je na rade nový termín.

Andy Rubin (spolutvorca operačného systému Android) predstavil koncom mája tohto roka svoj pripravovaný smartfón Essential Phone Má ísť o prémiové zariadenie, ktoré prinesie odolnú, ale aj napriek tomu atraktívnu konštrukciu z titánu a keramiky. Hardvér telefónu tvorí chipset Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB RAM, 128 GB úložisko, 8 Mpix predná kamera a 13 Mpix duálny fotoaparát.

Namiesto uvedenia telefónu na trh však prišlo niekoľko týždňov ticha. To sa na oficiálnom Twitter účte spoločnosti Essential rozhodol prelomiť sám Rubin, ktorý záujemcov ubezpečil, že tvrdo pracovali na tom, aby všetko pripravili.

Dobrou správou je, že čakanie je vraj skoro na konci. To zlou zostáva, že si zákazníci budú musieť ešte pár týždňov počkať. Po nich by malo nasledovať už finálne uvedenie na trh, kde dostanú samozrejme prednosť predobjednávatelia. Essential Phone teda stále nemá finálny dátum vydania, no predpokladá sa, že by si ho prvý zákazníci mohli prebrať už koncom augusta.

Predobjednávky za cenu 699 dolárov sú dostupné zatiaľ len pre zákazníkov z USA. Oficiálna stránka, ktorá stále uvádza starý dátum vydania však informuje, že globálne uvedenie telefónu bude nasledovať neskôr.

Zdroj: Twitter

Diskusia k článku:

Začať diskusiu