HP TouchPad

ZÁKLADNÉ INFO o tablete Tablet s webOS, 9,7'' dotykovým displejom, 1,3 Mpix web kamerou, Wi-Fi, 3,5 mm jackom, strereoreproduktormi a podporou Flash Playera 10.1

Základné parametre:

konštrukcia: pevná s dotykovým displejom,

OS: HP webOS

procesor: 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon dual-CPU APQ8060

frekvencie: ???

rozmery: 240 x 190 x 14 mm

hmotnosť: 740 gramov (zistená: ???),

displej: aktívny, dotykový (kapacitný), 1024 x 768 b., uhlopriečka 9,7'' (246 mm)

fotoaparát: 1,3 Mpix web kamera na videohovory,

pamäť: 1 GB RAM + 16 GB alebo 32 GB celková + microSD karta,

správy: SMS, MMS, e-mail, RSS,

globálny prenos dát: neskoršia verzia 3G

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1 + EDR, kábel (microUSB), mass storage, Wi-Fi 802.11b/g/n, 802.1X autentifikácia,,

hudba: MP3/AAC prehrávač, 3,5 mm jack, A2DP,

ostatné 1: minimalizácia aplikácií, multitasking, internetový prehliadač, videohovor,

ostatné 2: prehliadač dokumentov, A-GPS (iba 3G model), akcelerometer, kompas, stereoreproduktory, Adobe Flash Player 10.1.

batéria: 6300 mAh

výdrž: ???

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

cena a dostupnosť: neznáma / pravdepodobne leto 2011

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny kryt objektívu, LED blesk, xenónový blesk, autofókus, DLNA, HDMI, pravdepodobne rádio FM, GPRS, EDGE, UMTS, TV-Out,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

zatiaľ netestovaný

Obsah balenia:

neznáme

Na stránkach palm.com sa objavili informácie spolu s fotografiami a reklamným videom nového tabletu od firmy HP. Ten bol nedávno oficiálne predstavený aj na MWC v Bacelone, ale do rúk sa nám nedostal. Rozmermi a dizajnom sa najviac približuje iPadu od firmy Apple. Ten konečne dostáva zdatného súpera, ktorý má v mnohých vylepšeniach náskok pred výrobkom od "nahryznutého jablka".

HP TouchPad Share

Nový tablet HP TouchPad disponuje zaujímavou funkciou nazvanou Touch-to-Share. Tá umožní druhému zariadeniu s podporovanou funkciou po priblížení sa k tabletu jednoducho preniesť obsah webovej stránky zobrazenej na displeji tabletu z jedného zariadenia do druhého. Pokiaľ máte rozčítaný zaujímavý článok a práve odchádzate z domu, jednoducho môžete synchronizovať otvorené webové prehliadače. Rovnako aj prijaté SMS alebo hovory.

Nový tablet má niekoľko softvérových vychytávok, ktoré môžu používateľom konkurentov chýbať. Ide hlavne o pohodlnú softvérovú klávesnicu, ktorá má päť radov tlačidiel, teda rovnako ako klasická. Preto písanie na nej bude oveľa jednoduchšie a komfortnejšie. Jej veľkosť sa dá meniť podľa potrieb. Prepracovaný je i multitasking. Ten vám dovolí mať rozpísaných aj niekoľko e-mailov, medzi ktorými môžete prepínať podľa potreby.

Aj systém notifikácií je v tablete od HP vyriešený lepšie než u Apple. Všetky sú pristupné z hornej lišty, podobne ako v Androide 2.x, čo je oveľa praktickejšie. Webový prehliadač má plnú podporu Flashu. Vďaka akcelerácii a dvojjadrovému procesoru nebrzdí prezeranie webových stránok.

Medzi dokúpiteľné príslušenstvo bude patriť bezdrôtová nabíjačka a klávesnica či puzdro. Bezdrôtová nabíjačka je vlastne šikovný stojan, z ktorého sa po vložení tabletu môže stať napr. digitálny fotorámik.

Nejasné zatiaľ ostávajú informácie ohľadom dátovej podpory. Vyzerá to tak, že prvé zariadenia nebudú mať slot na SIM kartu. Neskoršie verzie majú mať podľa oficiálnych informácií aj podporu siete 3G. Aká bude realita sa dozvieme asi až po uvedení výrobku na trh.

Diskusia k článku:

anonymous28.02.2011 - 20:40 Trvalý odkaz

Luriel: celkom pekna hracka len ten displej mohli kus roztiahnut do dlzky

anonymous28.02.2011 - 21:14 Trvalý odkaz

mm: Boze, tolke kacirstvo!
Napisat o niecom, ze je v niecom lepsie ako Apple!
Mor a choleru na.....
Inad dobre citanie, som zvedavy ako sa tablety vylepsia ze jeden rok. ;-)

anonymous28.02.2011 - 22:17 Trvalý odkaz

Hobeky: Nic si s toho nerob :) tiez som zastancom applu ale tato stranka porovnava vsetky klady a zapory vyrobkov :) podla mna je to tak ze parametre vyrobkov su lepsie u konkurentov applu( tzv Apple killer) ale podla mna celkovo ziaden produkt nema na produkt od dielne stieveho jobsa ;)

anonymous28.02.2011 - 22:35 Trvalý odkaz

lia: s tymi tabletmi sa roztrhlo vrece:)ako mohla som pockat :(

Celá diskusia 10 príspevkov