Google sprístupnil Android Oreo Go pre low-endy

Tak ako Google v máji tohto roka na vývojárskej konferencii sľúbil, sprístupnil pre výrobcov a developerov špeciálnu verziu Androidu navrhnutú pre smartfóny so slabou hardvérovou výbavou.

Android Oreo (Go edition) je verzia operačného systému určená pre slabo vybavené mobilné zariadenia. Nemá jej robiť problém ani 512 MB alebo 1 GB kapacita operačnej pamäte RAM. Aplikácie sa majú spúšťať o 15 % rýchlejšie a sú objemovo menšie.

Aplikácie Google, Mapy, YouTube, Mail, Asistent a iné zaberajú v pamäti telefónu výrazne menej miesta než pri bežnej verzii a sú optimalizované pre používanie s málo výkonným hardvérom. Systém obsahuje novú správu dát a zmenou prešiel aj obchod Google Play. Umožní prevziať všetky kompatibilné aplikácie, ale bude tam zvýraznený softvér navrhnutý pre najlepšie fungovanie. Android Oreo (Go edition) je už pripravený a bude sprístupnený zajtra ako súčasť vydania Androidu 8.1.

Kedy sa reálne dostane Go edícia na mobilné zariadenia netušíme, výrobcovia už ale majú všetko potrebné k dispozícii, možno tak uvidíme nové zariadenia už čoskoro. Medzi prvé trhy by mohla patriť India, kde má Google viac používateľov Androidu než v USA.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu