Hľadá sa Rozumný mobil roka 2017

Už po jedenásty raz v ankete Mobil roka powered by O2 spoločne hľadáme nielen najlepšie telefóny, ale aj príslušenstvo v podobe Bluetooth slúchadiel, reproduktorov a inteligentných hodiniek. Dnes hľadáme smartfóny strednej triedy s najlepším pomerom cena / výkon.

Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita v každej kategórii, postupne vám predstavujeme všetky nominované zariadenia po jednotlivých kategóriách. Pokiaľ sa do 11. februára zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete vyhrať skvelé ceny.

Dnes vám predstavíme zariadenia nominované v kategórii Rozumný mobil roka. Sú tu smartfóny strednej triedy bez kompromisov za dobrú cenu, s bohatou výbavou, približujúcou sa top vlajkovým lodiam.

Aj rozumný mobil roka sa oplatí chrániť. Sú v ňom fotografie, správy a najmä množstvo iných informácií o vás. Pri online nákupoch, či platbách vás ochráni overená antivírusová a anti-phisingová ochrana. Vďaka funkcii anti-theft sa dá lokalizovať stratený alebo ukradnutý telefón, ktorý budete môcť na diaľku zamknúť a dokonca aj celý kompletne vymazať. Vďaka filtru SMS a hovorov môžete blokovať neželané čísla, čím sa vyhnete otravným hovorom. Stiahnite si ESET Mobile Security aj do vášho smartfónu.

Viac o bezpečnosti vášho mobilu sa dozviete z úst odborníka v nasledujúcom videu:

V kategórii Rozumný mobil roka 2017 sú nominované tieto smartfóny:

BlackBerry Motion

Základom smartfónu legendárnej značky, avšak už s OS Android verzie 7.1, je 8-jadrový procesor Snapdragon 625, 4 GB RAM a 32 GB internej pamäte. Zobrazovacím panelom je IPS displej s uhlopriečkou 5,5″ a Full HD rozlíšením. Systém je doplnený vylepšeniami od kanadského BlackBerry ako napríklad BlackBerry Hub, Productivity Tab, BBM atď. To všetko funguje vďaka až 4 000 mAh batérii. BlackBerry Motion je certifikovaný aj odolnosťou voči vode IP67.

Honor 9

Honor 9 ponúkne 5,15″ Full HD IPS displej pod jemne zakriveným 2.5D sklom. V hardvérovom tlačidle Home pod ním je zakomponovaný snímač čítačky odtlačku prstov. Duálny fotoaparát skrýva pod dvojicou šošoviek 12 a 20 Mpx snímače. Pohonnou jednotkou je 8-jadrový procesor HiSilicon Kirin 960 a 4 GB RAM, vnútorný priestor poskytuje 64 GB pamäte. Energiu smartfónu s OS Android 7.0 dodáva 3 200 mAh batéria.

Motorola Moto X4

4. generácia odolného smartfónu Moto X prináša bohatú výbavu strednej triedy a zvýšenú odolnosť IP68. V sklenenom tele je 8-jadrový procesor Snapdragon 630, 4 GB pamäte RAM a 64 GB vnútorná pamäť. Full HD IPS displej má veľkosť 5,2″. Dvojica hlavných fotoaparátov ukrýva 12 Mpx Dual Pixel a 8 Mpx snímače, schopné záznamu Ultra HD videa alebo 480 fps Slow Motion, pričom fotoaplikácia disponuje mnohými vylepšeniami. Operačným systémom je Android 7.1.1 a smartfón je vybavený aj novými funkciami v rámci Moto akcií. Dostatočne dlhú výdrž zabezpečuje 3 000 mAh batéria s podporou Turbo Power nabíjania cez USB-C konektor.

Nokia 8

Vlajková loď znovuzrodenej fínskej značky, z produkcie HMD Global ukrýva najvýkonnejší procesor minulého roka, 8-jadrový Snapdragon 835, doplnený 4 GB RAM a 64 GB vnútorným priestorom. IPS displej s 5,3'' uhlopriečkou má QHD rozlíšenie (1 440 x 2 560 px) a operačným systémom je čistý Android 7.1.1. Oba čipy hlavného fotoaparátu, ako aj predný selfie, majú 13 Mpx. Zaujímavou je funkcia Dual-Sight, čiže fotenie či natáčanie videa z oboch snímačov naraz (predný aj zadný). O dostatočnú výdrž smartfónu sa stará 3 090 mAh batéria.

OnePlus 5T

Phablet so 6″ Optic AMOLED displejom s Full HD+ (1 080 x 2 160 px) rozlíšením a pomerom strán 18:9. Na jeho odomknutie poslúži ako čítačka odtlačkov prstov, tak aj funkcia rozpoznania tváre. Vybavený je najvýkonnejším procesorom minulého roka, Snapdragon 835, ale aj veľkou porciou pamätí, keďže RAM je 6, resp. 8 GB a vnútorná 64 alebo 128 GB. Sony senzory hlavného fotoaparátu disponujú 16 Mpx a 20 Mpx rozlíšením, pričom ich optiky majú svetelnosť f/1,7. Systém OxygenOS, postavený na Android 7.1.1, je prakticky takmer čistým Androidom bez zbytočných aplikácií. Na nabíjanie 3 300 mAh batérie slúži USB-C (USB 2.0) port. Batéria pritom využíva rýchlonabíjanie Dash Charge.

Samsung Galaxy A5 (2017)

5,2″ model s Full HD Super AMOLED displejom a dávkou vylepšení oproti predchodcovi, ku ktorým patrí najmä odolnosť podľa IP68, implementácia USB-C konektora a funkcia Always on Display. Smartfón je poháňaný 8-jadrovým procesorom Exynos 7880, ktorému sekundujú 3 GB RAM a 32 GB vnútorná pamäť. Oba fotoaparáty, predný aj zadný, majú zhodne 16 Mpx senzory a f/1,9 optiky. O energiu sa stará silnejšia, 3 000 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania. V čase uvedenia mal OS Android vo verzii 6.0, no v tomto roku ho čaká update na Oreo 8.

Sony Xperia XZ1 Compact

Smartfón s kompaktnými rozmermi a výbavou takmer vlajkovej lode. Drobné telo so 4,6" IPS HD (720 x 1 280 px) displejom skrýva špičkový 8-jadrový Snapdragon 835, ale aj 4 GB RAM a 32 GB vnútornej pamäte. Nový Motion Eye fotoaparát s 19 Mpx senzorom vyniká unikátnym 960 fps Superspomaleným videom a možnosťou využitia funkcie 3D skener. Smartfónu nechýba typická hardvérová spúšť fotoaparátu, dopredu smerované stereo reproduktory, ako aj čítačka odtlačkov prstov v ON/OFF tlačidle na boku. Dlhej výdrži 2 700 mAh batérie napomáhajú režimy STAMINA a o jej životnosť sa stará adaptívne nabíjanie Qnovo. Xperia XZ1 Compact je vybavená OS Android už vo verzii Oreo 8.0.

Xiaomi Mi 6

Tento smartfón zaujme prednou aj zadnou stranou zo skla, ktoré sú zakrivené do všetkých strán. V tlačidle Home pod 5,15″ Full HD displejom má umiestnenú čítačku odtlačkov prstov, nad a pod ním sú stereo reproduktory. Aj Xiaomi Mi 6 využíva výkon špičkového procesora Snapdragon 835, ktorému sekundujú 6 GB RAM a 64 alebo 128 GB interná pamäť, pričom je vybavený OS Android 7.0. Oba hlavné fotoaparáty majú 12 Mpx a ich objektívy využívajú 4-osovú stabilizáciu. Energiu smartfónu dodáva 3 350 mAh batéria, nabíjaná cez USB-C konektor.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí, bude zaradený do súťaže o atraktívne ceny.

Hlasujte tu.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 24.01.2018 - 16:32

Ako to vidim ja: Bez rozmyslania Oneplus 5T. Ano, som Oneplus fanboi. Blackberry ma slabsi SOC. Honor 9 je fajn, ale nie som fanusik ich LCD displejov a dizajn tiez skor nie ako ano... (subjektivna vec). Moto X4 opat slabsi SOC, a je to dost tehla. Nokia 8 vyzera fajn, ma papierovo lepsi displej. Pre pamatnikov to ale moze byt silny kadidat. A5 17 ma slabsi SOC a .. ten reproduktor naboku... je zvlastny... XZ1C vyzera fajn, ale vacsi displej je lepsi :) Xiaomi, by som po mojich skusenostiach s touto znackou uz odporucal iba ludom co maju cas sa mobilu venovat...A radsej by som laikovi odporucil ten samsung napriklad ako xiaomi.

Nightmare24.01.2018 - 17:14 Trvalý odkaz

Za tu cenu co sa u Nas predava a co ponuka je najrozumnejsi Honor 9

Karol25.01.2018 - 00:53 Trvalý odkaz

Ja to vidím buď na Honor 9 alebo OnePlus 5T

Filip27.01.2018 - 13:52 Trvalý odkaz

Na ich oficiálnej stránke sa predáva za 500 eur aj s dopravou a to sa podľa mňa veľmi vyplatí lebo ten mobil je fakt dobrý

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy27.01.2018 - 14:32 Trvalý odkaz

Môj pohľad na kategóriu je taky že oneplus tam ani nemá byť nominovaný.
Pomer cena/výkon a "rozumny" nie je to iste. Rozumný mobil by mal byť taký ktorý bude vyhovovať väčšine bežných používateľov, bude za rozumnú cenu, bude normalne dostupný...
Moto X4 alebo honor 9 :)

Celá diskusia 27 príspevkov