Google spustil predaj audiokníh

K aplikáciám, filmom a hudbe pribudli audioknihy. Nová služba je dostupná v 45 krajinách sveta, Slovensko zatiaľ chýba.

Audioknihy sú výbornou alternatívou k bežným knihám, na ktoré si pre nedostatok času nenájdete voľnú chvíľu. Môžete ich počúvať počas cesty autom, mestskou dopravou, v lietadle i doma. Napríklad pri upratovaní alebo varení.

Audioknihy sú dostupné nielen pre Android, ale aj pre iOS a počítače. Inteligentné zariadenia s integrovaným Google asistentom, napríklad reproduktor Google Home či Sony LF-S50G, dokážu tituly prečítať. Samozrejmosťou je synchronizáciami medzi zariadeniami, v ktorých ste prihlásením pod rovnakým účtom. Knihu začnete počúvať v aute a neskôr môžete pokračovať doma na tablete.

V Google Play sú knihy dostupné bez predplatného, za jednorazový poplatok. K dispozícii je bezplatný náhľad, aby ste sa usitili, že si chcete knihu kúpiť. Prostredníctvom Rodinnej knižnice môžete obľúbené knihy bezplatne zdieľať medzi rodinnými príslušníkmi. Večer si môžete nastaviť časovač a nechať sa knihou uspať.

Služba je dostupná v 45 krajinách a podporuje deväť jazykov. Slovensko ani susedné Česko sa v zozname zatiaľ nenachádza. Snáď sa dočkáme neskôr.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu