4ka: číslo si prenesiete už aj cez SMS správu

Pokiaľ si chcete preniesť svoje telefónne číslo od konkurencie do siete 4ky, stačí vám na to poslať len jednu SMS-ku. 4ka prezradila, od ktorého operátora prichádzajú zákazníci najčastejšie.

Odkedy prenos čísla trvá len štyri pracovné dni a je bezplatný, migrácia zákazníkov medzi operátormi prebieha oveľa jednoduchšie a rýchlejšie. Zvyčajne na to netreba ani navštíviť predajňu operátora, prenos sa dá uskutočniť aj cez internet alebo zaslaním SMS správy. Poslednú možnosť môžu využiť už aj záujemcovia o prenos do siete 4ky.

Na prenos cez SMS-ku musíte vlastniť niektorú SIM kartu 4ky, pretože na ňu si budete prenášať svoje existujúce číslo. Dátumom prenosu pôvodné číslo na SIM-ke štvrtého operátora zanikne, a vy na nej budete využívať staré číslo, ktoré ste si nechali preniesť.

SMS je potrebné poslať z čísla, ktoré chcete preniesť, v tvare: PRENOS(medzera)4ka(medzera)mobilné číslo vašej SIM karty vo 4ke(medzera)PUK kód vašej SIM karty vo 4ke na číslo 0950100100. Správa bude vyzerať napríklad takto: PRENOS 4ka 0950123456 78965432.

Následne 4ka požiada pôvodného operátora o prenos čísla a celý proces prebieha rovnako, ako po podaní žiadosti o prenos čísla osobne. Spravidla do štyroch pracovných dní. O prenos čísla je okrem toho možné požiadať aj pri kúpe SIM karty na ktorejkoľvek pobočke Slovenskej pošty, u iného zmluvného predajcu či cez e-shop na webe operátora.

4ka v tlačovej správe prezradila, od ktorého z operátorov k nej prenášajú zákazníci svoje čísla najčastejšie. Najviac prenesených čísel je z O2 (41 %), o niečo menej z Orangeu 36 %) a len približne švrtina (26 %) zákazníkov prichádza z Telekomu.

Nezabudnite si pred prenosom skontrolovať všetky svoje fakturačné údaje (meno, adresa, rodne cislo). Musia byť rovnaké u obidvoch operátorov, inak bude prenos zamietnutý. Po oprave údajov ho budete môcť zopakovať.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

funboy 24.04.2018 - 21:48

To je nejaká novinka? :-) http://www.fony.sk/clanky/5258-

Lenka Ivančíková24.04.2018 - 22:14 Trvalý odkaz

pri 4ke ano. doteraz si do 4ky prenasat cez SMS nedalo.

Bonyek@azet.sk24.04.2018 - 22:36 Trvalý odkaz

myslím, že to už umožňovali skôr, naposledy som sa informoval cca pred 2týždňami,

[IMG]http://i63.tinypic.com/33tkv2v.png[/IMG]

no nejak o tom nemali vtedy dostatočné informácie, alebo len nesprávny zamestnanec/zamestnanci ☺
EDIT. Teraz som si všimol dátum

Celá diskusia 3 príspevky