Google Lens rozširuje podporu a bude súčasťou aplikácie Fotoaparát

Služba bude po novom integrované aplikácie Fotoaparát v niekoľkých vybraných smartfónoch. Čakať môžeme fungovanie v reálnom čase, jednoduchšie ovládanie a ďalšie drobností.

Google Lens umožňuje získať viac informácií o objektoch len pomocou fotky. To znamená, že ak napríklad odfotíte obraz v múzeu, Lens vám o ňom automaticky vyhľadá ďalšie podrobnosti ako názov, meno autora, vek a podobne.

Služba bola zatiaľ len vo svojom rannom štádiu. Vývojári pre ňu počas roka pripravovali niekoľko noviniek, ktoré oznámili na konferencii Google I/O 2018. Jednou z hlavných je, že Google Lens sa presúva z Google Photos do aplikácie Fotoaparát.

Predtým si službu mohli užívať len majitelia telefónov Google Pixel. Teraz sa rozširuje a bude natívnou súčasťou fotoaparátu vybraných Android smartfónov, medzi ktoré patria značky LG, Motorola, Xiaomi, Sony, Nokia, Transsion, TCL, OnePlus, BQ a Asus.

Prioritou bude rýchlosť a jednoduché ovládanie, k čomu pomôže umelá inteligencia. Vďaka nej bude Lens fungovať v reálnom čase. To znamená, že fotoaparát bude analyzovať objekty ešte pred stlačením spúšte. Ak napríklad nasmerujete objektív na plagát hudobníka, Lens môže automaticky začať prehrávať jeho hudobné video

Zlepšuje sa aj funkcia inteligentného textu. S novou aktualizáciou bude možné kopírovať a vkladať texty z náhľadu okolitého sveta. Ľahšie tak do telefónu získate napríklad recepty, heslá na Wi-Fi, kódy z darčekových poukážok či rôzne úryvky textov. Novinkou bude aj funkcia štýlovej zhody, ktorá umožní získať relevantné výsledky o veci, ktorá sa vám páči.

Ak niekde uvidíte ľubovoľnú vec, napríklad tričko alebo dekoráciu, Lens vám o nich ponúkne konkrétne informácie vrátane recenzií a odporúčaní ďalších vecí v podobnom štýle. Nová verzia Google Lens by mala k používateľom prísť v priebehu najbližších týždňov.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

11.05.2018 - 17:46

Na Samsung niejako zabudli :( ....

kentaur10011.05.2018 - 20:57 Trvalý odkaz

Samsung ma svoj Bixby ... aj keď Google bude mozno v našom regióne lepšia alternatíva. A myslim , ze nebude problem nainštalovať aj na Samsungy. Ja som skôr zvedavý ,ako v týchto “všetko sledujúcich virtuálnych asistentoch” ošetria ochranu osobných údajov ...

Celá diskusia 2 príspevky