Emporia Click

ZÁKLADNÉ INFO o low-ende Seniorský mobil véčkovej konštrukcie so základnými funkciami, LED svietidlom, Bluetooth, fotoaparátom a SOS tlačidlom.

Základné parametre:

konštrukcia: otváracia

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 99 x 51 x 17 mm,

dĺžka otvoreného prístroja: ??? mm

hmotnosť: gramov (zistená: ???),

displej: TFT, 176 x 220 b., ??? farieb, uhlopriečka 2,2'' (56 mm),

fotoaparát: ??? Mpix, tlačidlo spúšte,

pamäť: ??? celková

správy: SMS, MMS,

globálny prenos dát: ,-

lokálny prenos dát: Bluetooth,

hudba: ,-

ostatné: LED svietidlo, budík, kalkulačka, tiesňové tlačidlá,

batéria: ???

výdrž: do 240 minút hovoru / do 320 h pohotovosti

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / jeseň 2011

Neobsahuje/nepodporuje:

xenónový blesk, LED blesk, autofókus, aktívny kryt objektívu, pravdepodobne nahrávanie videí, EDGE, UMTS, HSPA, HDMI, DLNA, microUSB, MP3 prehrávač, FM rádio, Wi-Fi, GPS, 3,5 mm jack, prehliadač, Java, pamäťové karty,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

zatiaľ netestovaný

Obsah balenia:

neznáme

Na veľtrhu IFA 2011 v Berlíne bol predstavený mobilný telefón určený hlavne pre seniorov Emporia Click. Ide o prvý mobil Emporia nielen véčkovej konštrukcie, ale i s fotoaparátom. Telefón ponúka základné funkcie: volanie, príjem a posielanie SMS a MMS správ. Má veľmi jednoduché ovládanie. Parametre fotoaparátu výrobca nezverejnil, pravdepodobne pôjde o základný fotoaparát na zachytenie momentiek. LED blesk ani automatické zaostrovanie nenájdeme.

Na zadnej strane mobilu je tlačidlo na aktiváciu inteligentného systému tiesňového volania emporia. Po stlačení tlačidla telefón najprv vydá akustický núdzový signál počuteľný v blízkom okolí a následne začne automaticky vytáčať až päť vopred zvolených čísel v predvolenom poradí.

Pri zatvorenom mobile svietiace ikony na displeji informujú o zmeškaných udalostiach či stavu batérie. Tri najdôležitejšie čísla si môže používateľ uložiť na troch vyhradených tlačidlách rýchlej voľby. Vonkajším vzhľadom (mierne matnou úpravou pripomínajúci klavírny lak v kombinácii s materiálom z brúsenej nerezovej ocele) tento mobil pripomína Emporia Elegance.

Farebný 2,2'' TFT displej zaručuje dobrú čitateľnosť, klávesy majú vynikajúce tlakové body a jasné označenie. Reproduktory sú kompatibilné s načúvacími zariadeniami. Pohyb v Menu je intuitívny. Tóny zvonenia sa dajú nastaviť na vysoké hlasitosti, vibračný motor je veľmi výkonný a prichádzajúce hovory sa oznamujú aj blikaním zabudovaného LED svietidla.

Na trh by sa mala Emporia Click dostať na jeseň 2011 za zatiaľ neuvedenú cenu.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 05.09.2011 - 14:52

pmk: vela starsich ludi by radio ocenili. dizajn pekny :)

anonymous05.09.2011 - 15:47 Trvalý odkaz

piaggio: s tým rádiom máš pravdu....

anonymous05.09.2011 - 18:38 Trvalý odkaz

mase: Verim ze ked nicim inym tak cenou to zabiju, je priam nehorazne ze low mobily sa predavaju v cene strednej triede dotykoviek, to su ozaj tak super skvele tie emporie ci len vyrobca je nenazrate prasiatko a nevie co pytat za par klaves s baterkou...a stym FM radiom pravda este aj moja stara mama si ho vyzaduje v mobile !!! bez srandy

Celá diskusia 3 príspevky