Sirin Finney: blockhainový android so sekundárnym displejom

Ďalším smartfónom, ktorý má dbať na bezpečnosť uložených dát v telefóne a obchodovanie s kryptomenami, je pripravovaný 6-palcový android švajčiarskej firmy.

Prvým blockchainovým telefónom na svete s decentralizovanými aplikáciami, vysokým zabezpečením a offline peňaženkou pre digitálny majetok a kryptomeny má byť HTC Exodus. Jeho príchod je naplánovaný na tretí štvrťrok.

Ďalším smartfónom, ktorý sa chváli vysokým stupňom zabezpečenia uložených dát vďaka blockhainovej sieti je Sirin Finney. V novinke bude bežať otvorený operačný systém Sirin OS založený na Androide s podporou blockhainových aplikácií, ako sú krypto peňaženky, šifrovanou komunikáciou, bezpečným odosielaním i prijímaním platieb za služby, produkty a podobne.

Pripravovaná novinka je zaujímavá vysúvacou konštrukciou v hornej časti zariadenia. Ukrýva sekundárny dotykový 2'' displej určený na bezpečné obchodovanie s kryptomenami. Medzi kľúčové špecifikácie patrí hlavný 6'' displej Full HD+ s pomerom strán 18:9, výkonný čipset Snapdragon 845, 6 GB operačná pamäť RAM a 128 GB úložisko rozšíriteľné microSD kartami.

Na snímanie fotografií a videí poslúži zadný 12-megapixelový fotoaparát a clonou f/1.8 a predná 8 Mpix kamera so svetelnosťou f/2.2. Batéria dostala 3280 mAh kapacitu. Hrúbka telefónu je oproti dnešnej konkurencii vysoká - má 9,3 milimetra.

Sirin Finney je dostupný na predobjednávky cez web sirinlabs.com. Cena je stanovená na 999 USD, pri predobjednávke výrobca sľubuje 10 % zľavu. K prvým zákazníkom by sa mal dostať koncom tohto roka.

Zdroj: sirinlabs.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu