Android so Snapdragonom 845 má rýchlejší prenos dát než konkurencia

Známy testovací nástroj ukázal, že Android zariadenia s procesorom Snapdragon 845 zvládnu prenášať dáta v niektorých prípadoch až o 192 % rýchlejšie než konkurencia s iným OS. Pravdepodobne ide o Apple, ktorý používa vo svojich zariadeniach výrazne pomalšie modemy od Intelu.

Firma Ookla sa okrem iného zaoberá skúmaním prenosovej rýchlosti dát. Patrí ku globálnym lídrom v oblasti testovania mobilných sietí, dát a analýz. Vlastní známy Speedtest, ktorý vám preverí rýchlosť internetového pripojenia.

Skúškou tohto nástroja prešiel aj procesor Snapdragon 845, ktorý môžeme nájsť napríklad v telefónoch Samsung Galaxy S9 (US verzia), Sony Xperia XZ2 alebo LG G7 ThinQ. Výsledky testov na svojej stránke zverejnil samotný Qualcomm.

Údaje boli merané v sieti operátora T-Mobile a AT&T. Ukazujú, že zariadenia s operačným systémom Android mali v niektorých prípadoch pod Snapdragonom 845 až o 192 % vyššiu rýchlosť prenosu dát než konkurencia, ktorá používa iný operačný systém. Samotný Qualcomm konkrétne konkurenciu nepomenoval, no má pravdepodobne na mysli spoločnosť Apple. iPhony s iOS totiž využívajú modemy od Intelu, ktoré majú byť výrazne pomalšie.

V sieti AT&T zaznamenal Snapdragon 845 o 22 % rýchlejšie sťahovanie, pričom v T-Mobile išlo až o 141-percentný nárast rýchlosti. V prípade uploadu bol Snapdragon rýchlejší o 192 % (AT&T) a 154 % (T-Mobile). Latencia, ktorá označuje čas medzi akciou a reakciou (čím menší, tým lepší) bola v prípade Snapdragonu o 22 % nižšia než u konkurencie. Treba povedať, že rýchlosť dátového prenosu nezávisí len od modemu vo vašom telefóne, ale aj od siete operátora.

Zdroj: Qualcomm

Diskusia k článku:

Začať diskusiu