Nokie dostávajú nové prostredie fotoaparátu

Vylepšená aplikácia Nokia Camera je už dostupná v Google Play. Prináša nový dizajn a moderné rozdelenie prvkov s posúvaní režimov vertikálnym pohybom. Pribudla aj podpora Google Lens a Motion Stills.

Nokia predstavila aktualizáciu aplikácie Fotoaparát, ktorá prináša nové grafické rozhranie. Má byť modernejšie s novým rozložením prvkov a postupne nahradí aktuálny dizajn aplikácie Fotoaparát.

Svojim štýlom trochu pripomína iPhony alebo niektoré modely Huawei či Honor. Pri uchopení telefónu na šírku sa vľavo od veľkého tlačidla spúšte nachádzajú rôzne režimy. Prepínajú sa jednoduchým posúvaním prsta hore a dole. Nechýba ani možnosť rýchleho streamovania na Facebook alebo YouTube.

podobné umiestnenie režimov ako má Honor dostanú aj Nokie

Novinka prinesie dve pridané funkcie, ktoré prišli v spolupráci s Google. Prvou je Google Lens, ktoré umožňuje rozoznávanie vecí pomocou snímky. Následne o nich môžete na internete vyhľadať viac informácií. Ak napríklad odfotíte obraz v múzeu, Lens vám o ňom automaticky vyhľadá podrobnosti ako názov, meno autora, vek a podobne.

Pribudne aj funkcia Motion Stills, ktorú na slovenskom Google Play poznáte pod názvom Zábery v pohybe. Zachytáva krátke videá, ktoré následne konvertuje a uloží ako GIF. Ide o medzinárodný formát pre vtipné animácie. Môžete ich pridávať prakticky skoro kamkoľvek, pričom sa tešia veľkej obľube napríklad v komentároch na Facebooku.

Vynovená aplikácia Nokia Camera je už dostupná v Google Play a podľa všetkého ju môžu majitelia Nokií bez problémov nainštalovať. Podmienkou je minimálne operačný systém Android 8.0 Oreo. Obmedzenia sa však spájajú s niektorými funkciami. Režim Pro je len pre smartfóny s optikou Carl Zeiss. Živý bokeh efekt bude dostupný iba ak máte duálny fotoaparát a Dual-Sight fotografie, ktoré využívajú naraz prednú a zadnú kameru zvládnu modely Nokia 6 a vyššie.

Zdroj: Google Play

Diskusia k článku:

Začať diskusiu